Начин на приготвяне
Изстискваме единия портокал, а другия почистваме от семките и кората и нарязваме на кубчета.
Пилешките филета овкусяваме с лимонов сок, соев сос, портокалов сок и черен пипер. Оставяме ги да престоят поне половин час.
Филетата пълним с нарязания портокал и завиваме на рулца. Овалваме ги в смес от царевично брашно и смлени ядки и нареждаме в намазнена тавичка. Заливаме ги с остатъка от портокаловия сок и отгоре поставяме по 1 с. л. от кокосовото масло.
Печем в загрята до 220° С фурна до зачервяване за около 20 - 25 min.
През това време приготвяме шоколадовия сос. Загряваме маслото и портокаловия сок, прибавяме начупения шоколад и бъркаме на слаб огън до получаване на еднородна гладка смес.
Филетата изваждаме в чинии и заливаме с шоколадовия сос.
Можем да поднесем с гарнитура от ориз със стафиди и куркума, броколи и ядки.
по рецепта на семейство Шатеви