Пилешко филе с лют шоколадов сос и плънка от портокал

Пилешко филе с лют шоколадов сос и плънка от портокал

ТрудностСредно трудна
Приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    Изстискваме единия портокал, а другия почистваме от семките и кората и нарязваме на кубчета.

    Пилешките филета овкусяваме с лимонов сок, соев сос, портокалов сок и черен пипер. Оставяме ги да престоят поне половин час.

    Филетата пълним с нарязания портокал и завиваме на рулца. Овалваме ги в смес от царевично брашно и смлени ядки и нареждаме в намазнена тавичка. Заливаме ги с остатъка от портокаловия сок и отгоре поставяме по 1 с. л. от кокосовото масло.

    Печем в загрята до 220° С фурна до зачервяване за около 20 - 25 min.

    През това време приготвяме шоколадовия сос. Загряваме маслото и портокаловия сок, прибавяме начупения шоколад и бъркаме на слаб огън до получаване на еднородна гладка смес.

    Филетата изваждаме в чинии и заливаме с шоколадовия сос.

    Можем да поднесем с гарнитура от ориз със стафиди и куркума, броколи и ядки.

    по рецепта на семейство Шатеви