Верига от любими рецепти
Пиратски и принцески бисквити

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

краве масло краве масло125 g g
захар захар125 g g
ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
сол сол1 щипки щипка
яйца яйце2
брашно брашно300 g g
бакпулвер бакпулвер1 щипки щипка
пудра захар пудра захар75 g g
розова сладкарска боя розова сладкарска боя
перли за украса перли за украса
(розови и бели)
млечен шоколад млечен шоколад
(35% какао)
30 g g
хартия за печене хартия за печене
пликове за замразяване пликове за замразяване

Пиратски и принцески бисквити

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:40 h
(2)

Начин на приготвяне

Разбий маслото, захарта, ваниловата захар и солта на крем. Добави яйцата едно по едно и разбий добре. Смеси с брашното и бакпулвера, омеси леко и остави тестото за ок. 2 h на хладно.

Разточи върху малко брашно тестото на порции с дебелина ок. 5 mm. От половината тесто изрежи коронки (ок. 4 x 5 cm) с формички за сладки, от другата половина - пиратски знамена с череп (ок. 6 x 8 cm).

Печи 15 - 17 min в покрити с хартия за печене тави в предварително загрята фурна на 175°C, докато бисквитите станат хрупкави и светли на цвят. Остави ги да изстинат върху кухненска решетка.

Пресей пудрата захар и смеси с малко вода до гъста глазура. По желание оцвети една част с розова сладкарска боя. Сипи глазурата в плик за замразяване. Отрежи малка дупка в единия връх и шприцовай контурите на коронките. Украси със захарните перли и остави да изсъхнат.

Натроши шоколада, стопи го на водна баня и го изсипи в плик за замразяване. Очертай контурите на пиратските знамена и също остави да изсъхнат.