Пиратски и принцески бисквити

Пиратски и принцески бисквити
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне1:40 h

Начин на приготвяне

    Разбий маслото, захарта, ваниловата захар и солта на крем. Добави яйцата едно по едно и разбий добре. Смеси с брашното и бакпулвера, омеси леко и остави тестото за ок. 2 h на хладно.

    Разточи върху малко брашно тестото на порции с дебелина ок. 5 mm. От половината тесто изрежи коронки (ок. 4 x 5 cm) с формички за сладки, от другата половина - пиратски знамена с череп (ок. 6 x 8 cm).

    Печи 15 - 17 min в покрити с хартия за печене тави в предварително загрята фурна на 175°C, докато бисквитите станат хрупкави и светли на цвят. Остави ги да изстинат върху кухненска решетка.

    Пресей пудрата захар и смеси с малко вода до гъста глазура. По желание оцвети една част с розова сладкарска боя. Сипи глазурата в плик за замразяване. Отрежи малка дупка в единия връх и шприцовай контурите на коронките. Украси със захарните перли и остави да изсъхнат.

    Натроши шоколада, стопи го на водна баня и го изсипи в плик за замразяване. Очертай контурите на пиратските знамена и също остави да изсъхнат.