
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
краве масло краве масло | 125 g g | ||
захар захар | 125 g g | ||
ванилова захар ванилова захар | 1 пакетчета пакетче | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
яйца яйце | 2 | ||
брашно брашно | 300 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 щипки щипка | ||
пудра захар пудра захар | 75 g g | ||
розова сладкарска боя розова сладкарска боя | |||
перли за украса
перли за украса (розови и бели) | |||
млечен шоколад
млечен шоколад (35% какао) | 30 g g | ||
хартия за печене хартия за печене | |||
пликове за замразяване пликове за замразяване |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПиратски и принцески бисквити
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разбий маслото, захарта, ваниловата захар и солта на крем. Добави яйцата едно по едно и разбий добре. Смеси с брашното и бакпулвера, омеси леко и остави тестото за ок. 2 h на хладно.
Разточи върху малко брашно тестото на порции с дебелина ок. 5 mm. От половината тесто изрежи коронки (ок. 4 x 5 cm) с формички за сладки, от другата половина - пиратски знамена с череп (ок. 6 x 8 cm).
Печи 15 - 17 min в покрити с хартия за печене тави в предварително загрята фурна на 175°C, докато бисквитите станат хрупкави и светли на цвят. Остави ги да изстинат върху кухненска решетка.
Пресей пудрата захар и смеси с малко вода до гъста глазура. По желание оцвети една част с розова сладкарска боя. Сипи глазурата в плик за замразяване. Отрежи малка дупка в единия връх и шприцовай контурите на коронките. Украси със захарните перли и остави да изсъхнат.
Натроши шоколада, стопи го на водна баня и го изсипи в плик за замразяване. Очертай контурите на пиратските знамена и също остави да изсъхнат.