
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
питки пърленки питка пърленка | 1 опаковки опаковка | |
доматено пюре доматено пюре | 2 | |
домати
домат (от консерва) | 200 g g | |
гирос от свински бут гирос от свински бут | 500 g g | |
чери домати чери домат | 250 g g | |
сирене Фета сирене Фета | 150 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 3 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПити в гръцки стил
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме прецедените домати със сол, черен пипер и щипка захар.
Смесваме с доматеното пюре и разпределяме равномерно върху плоския хляб.
Приготваме месото според инструкциите на опаковката. Настъргваме сиренето. Измиваме чери доматите, нарязваме ги наполовина и ги разпределяме върху питата с месото.
Добавяме едро настърганото сирене и прясно нарязаните билки. Поръсваме с маслиново масло. Печем на 180-200 градуса за около 8-10 min.
Съвет: Може да сервираме дзадзики и маслини като допълнителен дип.