Верига от любими рецепти
Пити в гръцки стил

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

питки пърленки питка пърленка1 опаковки опаковка
доматено пюре доматено пюре2
домати домат
(от консерва)
200 g g
гирос от свински бут гирос от свински бут500 g g
чери домати чери домат250 g g
сирене Фета сирене Фета150 g g
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.

Пити в гръцки стил

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(37)

Начин на приготвяне

Овкусяваме прецедените домати със сол, черен пипер и щипка захар. 
Смесваме с доматеното пюре и разпределяме равномерно върху плоския хляб.
Приготваме месото според инструкциите на опаковката. Настъргваме сиренето. Измиваме чери доматите, нарязваме ги наполовина и ги разпределяме върху питата с месото.
Добавяме едро настърганото сирене и прясно нарязаните билки. Поръсваме с маслиново масло. Печем на 180-200 градуса за около 8-10 min.

Съвет: Може да сервираме дзадзики и маслини като допълнителен дип.