Плодово консоме с пенливо вино и ванилов сладолед

шеф Шишков
шеф Шишков
Плодово консоме с пенливо вино и ванилов сладолед
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне1:30 h

Начин на приготвяне

    Нарязваме плодовете на кубчета и ги слагаме заедно с рома да се варят за 30 - 40 минути в един литър вода. Когато свалим съда от котлона, оставяме течността напълно да изстине. След това я прецеждаме през марля 2 - 3 пъти, докато се избистри напълно. Прецедения бульон кипваме наново със захарта и звездния анасон, след което го оставяме да изстине напълно. Пресипваме плодовото консоме в голяма кана, като изваждаме звездния анасон и доливаме пенливото вино.

    Как да сервираме:

    Поднасяме десерта, като на дъното на чашите поставяме по топка сладолед и доливаме от микса консоме и пенливо вино.