
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Плодово консоме с пенливо вино и ванилов сладолед
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме плодовете на кубчета и ги слагаме заедно с рома да се варят за 30 - 40 минути в един литър вода. Когато свалим съда от котлона, оставяме течността напълно да изстине. След това я прецеждаме през марля 2 - 3 пъти, докато се избистри напълно. Прецедения бульон кипваме наново със захарта и звездния анасон, след което го оставяме да изстине напълно. Пресипваме плодовото консоме в голяма кана, като изваждаме звездния анасон и доливаме пенливото вино.
Как да сервираме:
Поднасяме десерта, като на дъното на чашите поставяме по топка сладолед и доливаме от микса консоме и пенливо вино.