Верига от любими рецепти
Постен пататник по рецепта на шеф Шишков

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

картофи картоф500 g g
лук лук1 глави глава
червен пипер червен пипер2 с.л. с.л.
чубрица чубрица
(ронена)
2 с.л. с.л.
шарена сол шарена сол1 с.л. с.л.
олио олио
сол сол
черен пипер черен пипер

Постен пататник

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(20)

Начин на приготвяне

Почистените сурови картофи настъргваме на ренде. Не ги слагаме във вода, защото нишестето им ще се отмие, а при липсата на яйце то ни е необходимо.
Задушаваме лука в тиган с метална дръжка. Използваме повече олио – картофите ще поемат доста.
Смесваме настърганите картофи с подправките и слагаме в тигана. Разбъркваме добре с лука и оставяме да се запече отдолу.
Покриваме с капак или фолио и прехвърляме тигана във фурна на 180° С за 20 min. Махаме фолиото и печем още 20 min само на горен реотан.
Оставяме да изстине леко, преди да го извадим от тигана.

Купи в Lidl

Български мити картофиБългарски мити картофи
Български мити картофи
07.03 - 10.03
ТОП ЦЕНА
5,99лв.