Постен пататник

шеф Шишков
шеф Шишков
Постен пататник
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    Почистените сурови картофи настъргваме на ренде. Не ги слагаме във вода, защото нишестето им ще се отмие, а при липсата на яйце то ни е необходимо.

    Задушаваме лука в тиган с метална дръжка. Използваме повече олио – картофите ще поемат доста.

    Смесваме настърганите картофи с подправките и слагаме в тигана. Разбъркваме добре с лука и оставяме да се запече отдолу.

    Покриваме с капак или фолио и прехвърляме тигана във фурна на 180° С за 20 min. Махаме фолиото и печем още 20 min само на горен реотан.

    Оставяме да изстине леко, преди да го извадим от тигана.