
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПостни лозови сарми
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме на дребни кубчета лука и морковите. В тенджера сипваме олиото и задушаваме лука, морковите и грахта на бавен огън за около 10 min до омекване. Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Към тях добавяме ситно накълцания чесън и 50 g от домата накълцан на дребно. Добавяме джоджена, червения пипер и ориза. Също така сушените плодове, ядките и фурмите, нарязани на дребно. Доливаме около 200 ml вода, слагаме кокосовото масло и на бавен огън готвим до извиране на водата.
С готовата смес правим сарми с лозовите листа.
В подходящ съд за печене слагаме рендосания домат без люспата. Подреждаме сармите отгоре, наливаме около 50 ml вода и 20 ml олио. Завиваме с хартия за печене и на добре загрята фурна на 200° C печем за около 20 min до готовност.
Поднасяме с пресен магданоз.