Верига от любими рецепти
Постни лозови сарми

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

зеленчуков микс зеленчуков микс
(грах и моркови)
300 g g
ориз ориз100 g g
микс ядки и сушени плодове микс ядки и сушени плодове50 g g
домати домат200 g g
чесън чесън5 g g
сол сол10 g g
черен пипер черен пипер5 g g
червен пипер червен пипер5 g g
джоджен джоджен5 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
лозови листа лозови листа12 бр. бр.
кокосово масло кокосово масло50 g g
олио олио50 g g
лук лук50 g g
фурми фурма50 g g

Постни лозови сарми

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(6)

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребни кубчета лука и морковите. В тенджера сипваме олиото и задушаваме лука, морковите и грахта на бавен огън за около 10 min до омекване. Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Към тях добавяме ситно накълцания чесън и 50 g от домата накълцан на дребно. Добавяме джоджена, червения пипер и ориза. Също така сушените плодове, ядките и фурмите, нарязани на дребно. Доливаме около 200 ml вода, слагаме кокосовото масло и на бавен огън готвим до извиране на водата.

С готовата смес правим сарми с лозовите листа.

В подходящ съд за печене слагаме рендосания домат без люспата. Подреждаме сармите отгоре, наливаме около 50 ml вода и 20 ml олио. Завиваме с хартия за печене и на добре загрята фурна на 200° C печем за около 20 min до готовност.

Поднасяме с пресен магданоз.