Постни лозови сарми

шеф Манчев
шеф Манчев
Постни лозови сарми
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    Нарязваме на дребни кубчета лука и морковите. В тенджера сипваме олиото и задушаваме лука, морковите и грахта на бавен огън за около 10 min до омекване. Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Към тях добавяме ситно накълцания чесън и 50 g от домата накълцан на дребно. Добавяме джоджена, червения пипер и ориза. Също така сушените плодове, ядките и фурмите, нарязани на дребно. Доливаме около 200 ml вода, слагаме кокосовото масло и на бавен огън готвим до извиране на водата.

    С готовата смес правим сарми с лозовите листа.

    В подходящ съд за печене слагаме рендосания домат без люспата. Подреждаме сармите отгоре, наливаме около 50 ml вода и 20 ml олио. Завиваме с хартия за печене и на добре загрята фурна на 200° C печем за около 20 min до готовност.

    Поднасяме с пресен магданоз.