
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
краве масло краве масло | 300 g g | ||
праскови
праскова (половинки) | 2 консерви консерва | ||
бадеми бадем | 60 g g | ||
брашно брашно | 500 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 пакетчета пакетче | ||
захар захар | 180 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
ванилова захар ванилова захар | 2 пакетчета пакетче | ||
яйца яйце | 1 | ||
готварска сметана готварска сметана | 200 ml ml | ||
хартия за печене хартия за печене |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПрасковена торта с тестени стърготини
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разтопи маслото, докато леко покафенее, и го остави да изстине. Отцеди прасковите и ги нарежи на резени. Счукай бадемите на ситно.
2. Смеси брашното, бакпулвера, захарта, солта и ваниловата захар, добави изстиналото масло и яйцето и меси, докато сместа стане на трохи.
3. Постави хартия за печене на дъното на форма с диаметър 26 cm и намазни стените. Разстели вътре ⅔ от тестото, като го притискаш добре, и оформи ок. 3 cm кант. Набоди на много места блата с вилица.
4. Разпредели върху блата натрошените бадеми и прасковите. Останалото тесто нарони отгоре на трохи. Печи тортата около 50 min в предварително загрята на 200° C фурна до получаването на златистокафяв цвят. През последните 15 min от печенето покрий с алуминиево фолио, за да не потъмнее много горната повърхност.
5. Остави тортата да изстине. Преди сервиране разбий сметаната на твърд крем и я сервирай към нея.