
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
натурален шоколад натурален шоколад | 80 g g | ||
краве масло
краве масло (размекнато) | 200 g g | ||
захар захар | 250 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
ванилова захар ванилова захар | 1 пакетчета пакетче | ||
яйца яйце | 4 | ||
брашно брашно | 250 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 0,5 пакетчета пакетче | ||
кокосови стърготини кокосови стърготини | 75 g g | ||
прясно мляко прясно мляко | 50 ml ml | ||
какао на прах какао на прах | 25 g g | ||
мазнина
мазнина (за формата) | |||
алуминиево фолио алуминиево фолио |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПравоъгълен кекс
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Натроши шоколада на малки парчета и го разтопи на гореща водна баня. Свали го от котлона и го остави да изстине. Разбий на крем маслото, 200 g захар, солта и ваниловата захар.
2. Добави яйцата едно по едно към крема и разбий добре. Смеси брашното и бакпулвера, прибави и тях и разбъркай за кратко.
3. Извади ⅓ от тестото и го разбъркай с кокосовите стърготини и 2 - 3 с.л. прясно мляко. 4. Към другите ⅔ от тестото добави течния шоколад, какаото, 50 g захар и останалото прясно мляко. Разбъркай го и го изсипи в намазнена правоъгълна форма за кекс с дължина 30 cm.
5. Направи улей с лъжица по дължината на шоколадовото тесто и разпредели отгоре центрирано кокосовото. Печи кекса 50 - 60 min в предварително загрята на 180° C фурна. При нужда към края на печенето покрий с алуминиево фолио, за да не потъмнее прекалено много отгоре. Остави кекса да изстине и го извади от формата.