Начин на приготвяне
Свари прясното мляко с 60 g захар и със солта. Наръси гриса и вари при непрекъснато бъркане 2 min. Свали от котлона.
Раздели белтъка и жълтъка на яйцето. Разбий белтъка на сняг. Разбий жълтъка и го разбъркай с пудинга. После добави белтъка на сняг, като бъркаш с движения отдолу нагоре.
Изсипи пудинга в студена изплакната форма (с обем ок. 700 ml) и остави да изстине. После постави формата за 1 - 2 h на хладно.
Изсипи вишните през сито над съд, така че да събереш сока. Свари 150 ml от сока. Разбъркай нишестето с малко вода, добави го към сока и остави да кипне при непрекъснато бъркане. Добави вишните и ги остави да се загреят вътре.
Разбий сметаната с останалата захар и сърцевината на ваниловата пръчица, докато станат твърд крем. Извади пудинга от формата и гарнирай с вишните и ваниловата сметана.