Начин на приготвяне
1. Почисти зеления лук, нарежи на фини кубчета бялата част и ги задуши в горещо масло, докато станат стъклени. Остави да изстинат. Накисни в топла вода 60 g питка, докато омекне.
2. Измий и подсуши пуешките шницели и ги нарежи на едри кубчета. Смели ги с месомелачка. Смеси каймата с яйцето, соевия сос, изстискания хляб, задушения лук и галета, колкото е необходимо. Овкуси със солта и черния пипер и оформи 20 - 24 малки топки. Изпържи ги в горещо олио в голям тиган на слаб огън от всички страни за около 10 min, докато добият хрупкава коричка.
3. В това време за салсата обели ананаса, отстрани твърдия кочан и нарежи месестата чат на плода на малки кубчета. Запечи леко в тиган без мазнина кокосовите стърготини, остави ги да изстинат. Нарежи зелената част на лука на много фини кръгчета. Откъсни и накълцай на ситно листенцата кориандър. Смеси с ананаса, кокосовите стърготини и кръгчетата лук, подправи със сока от лайм и солта. Сервирай салсата към кюфтенцата с останалия хляб.