Начин на приготвяне
1. Обели лука и го нарежи на кубчета. Измий и подсуши пуешките шницели и ги натрий от двете страни с малко сол и черен пипер. Намажи ги от едната страна с 1 с.л. свежо сирене с билки, навий ги на рулца и ги затвори с дървени клечки.
2. Загрей олиото в тиган и изпържи рулцата от всички страни за ок. 5 min. Извади ги и ги остави настрана. Запържи за 3 min в тигана лука, замразените шайби моркови и граха, като бъркаш непрекъснато. Налей пилешкия бульон, постави отгоре рулцата и готви 15 min всичко под капак.
3. Междувременно кипни вода в тенджера, леко посоли и сложи пликчетата с ориз. Вари около 15 min. Остави пликчетата да се отцедят и извади ориза. Овкуси зеленчуковия сос със соев сос. Добави сгъстителя и загрей, докато сосът леко се сгъсти. Сервирай с ориза и пуешките рулца.
Съвет: Ако пуешките шницели са прекалено дебели за навиване, покрий ги преди овкусяване с малко фолио за свежо съхранение и ги начукай с чукче за месо.