Раклет със сметанов праз и бекон

Раклет със сметанов праз и бекон
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне35 min

Начин на приготвяне

    1. Почисти и измий праза, нарежи го на едри пръстени и го задуши в сгорещено масло, докато стане стъклен. Загаси го с виното и го остави да къкри 2 min.

    2. Добави сметаната, овкуси със солта и черния пипер и готви ок. 10 min до омекване, ако е необходимо, долей малко вода. Овкуси със сол и черен пипер.

    3. Нарежи бекона на ивици. Отстрани кората на сиренето Раклет и нарежи и него на ивици. Разпредели бекона и сметановия праз в тавичките на раклет грила, покрий със сиренето Раклет и печи, докато то се разтопи. Сервирай с отцедени кисели краставички.

    Съвет:

    Към ястието подхожда квасен хляб.