
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
праз лук праз лук | 750 g g | |
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | |
бяло вино бяло вино | 150 ml ml | |
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
бекон бекон | 115 g g | |
сирене Раклет (швейцарско полутвърдо краве сирене) сирене Раклет (швейцарско полутвърдо краве сирене) | 300 g g | |
кисели краставички кисела краставичка | 360 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРаклет със сметанов праз и бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти и измий праза, нарежи го на едри пръстени и го задуши в сгорещено масло, докато стане стъклен. Загаси го с виното и го остави да къкри 2 min.
2. Добави сметаната, овкуси със солта и черния пипер и готви ок. 10 min до омекване, ако е необходимо, долей малко вода. Овкуси със сол и черен пипер.
3. Нарежи бекона на ивици. Отстрани кората на сиренето Раклет и нарежи и него на ивици. Разпредели бекона и сметановия праз в тавичките на раклет грила, покрий със сиренето Раклет и печи, докато то се разтопи. Сервирай с отцедени кисели краставички.
Съвет:
Към ястието подхожда квасен хляб.