Верига от любими рецепти
Раклет със сметанов праз и бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

праз лук праз лук750 g g
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
бяло вино бяло вино150 ml ml
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
бекон бекон115 g g
сирене Раклет (швейцарско полутвърдо краве сирене) сирене Раклет (швейцарско полутвърдо краве сирене)300 g g
кисели краставички кисела краставичка360 g g

Раклет със сметанов праз и бекон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Почисти и измий праза, нарежи го на едри пръстени и го задуши в сгорещено масло, докато стане стъклен. Загаси го с виното и го остави да къкри 2 min.

2. Добави сметаната, овкуси със солта и черния пипер и готви ок. 10 min до омекване, ако е необходимо, долей малко вода. Овкуси със сол и черен пипер.

3. Нарежи бекона на ивици. Отстрани кората на сиренето Раклет и нарежи и него на ивици. Разпредели бекона и сметановия праз в тавичките на раклет грила, покрий със сиренето Раклет и печи, докато то се разтопи. Сервирай с отцедени кисели краставички.

Съвет:
Към ястието подхожда квасен хляб.