
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
яйца яйце | 4 g g | ||
захар захар | 375 g g | ||
грис грис | 150 g g | ||
брашно брашно | 75 g g | ||
нишесте нишесте | 25 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 пакетчета пакетче | ||
кисело мляко кисело мляко | 200 g g | ||
олио олио | 100 ml ml | ||
вода
вода (за накисване) | 200 ml ml | ||
ядки
ядки (карамелизирани) | |||
сладолед
сладолед (с гръцко кисело мляко) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listРеване
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта до получаване на пяна. Смесваме гриса, брашното, нишестето и бакпулвера и ги добавяме към кремообразната яйчена смес. Към нея добавяме киселото мляко и олиото, за да може сладкишът да стане по-сочен.
Изсипваме тестото в намаслена кръгла форма с диаметър 20 cm и печем в предварително загрята фурна на 175° С за около 35 min.
Слагаме захарта и водата да заврят и с получения сироп заливаме сладкиша, докато е още топъл. Поднасяме сладкиша със сладолед с гръцко кисело мляко и карамелизирани ядки.
Също така можем да сервираме сладкиша със салата от цитрусови плодове или мариновани портокали.