Верига от любими рецепти
Реване

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

яйца яйце4 g g
захар захар375 g g
грис грис150 g g
брашно брашно75 g g
нишесте нишесте25 g g
бакпулвер бакпулвер1 пакетчета пакетче
кисело мляко кисело мляко200 g g
олио олио100 ml ml
вода вода
(за накисване)
200 ml ml
ядки ядки
(карамелизирани)
сладолед сладолед
(с гръцко кисело мляко)

Реване

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(11)

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до получаване на пяна. Смесваме гриса, брашното, нишестето и бакпулвера и ги добавяме към кремообразната яйчена смес. Към нея добавяме киселото мляко и олиото, за да може сладкишът да стане по-сочен. 

Изсипваме тестото в намаслена кръгла форма с диаметър 20 cm и печем в предварително загрята фурна на 175° С за около 35 min. 

Слагаме захарта и водата да заврят и с получения сироп заливаме сладкиша, докато е още топъл. Поднасяме сладкиша със сладолед с гръцко кисело мляко и карамелизирани ядки.

Също така можем да сервираме сладкиша със салата от цитрусови плодове или мариновани портокали.