Верига от любими рецепти
Риба на грил със сос от лайм, мед и билки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Вкусът на рибата се съчетава чудесно с чаша Cimarosa Шардоне, Калифорния.

Съставки

лаврак лаврак
(или ципура)
4
лайм лайм5 бр. бр.
мед мед10 g g
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
олио олио10 ml ml
мащерка мащерка
босилек босилек
сол сол
черен пипер черен пипер

Риба на грил със сос от лайм, мед и билки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(5)

Начин на приготвяне

Изчистената риба овкусяваме със сол и черен пипер, а мащерката слагаме вътре. 
Намазваме я с олио и печем на грил за около 15-20 min.
Смесваме сока от лайм с меда, маслиновото масло и накълцания босилек. Разбиваме до получаването на хомогенна смес. 
Сервираме готовата риба със соса.