Начин на приготвяне
Попиваме кръвта от месото с хартия. Овкусяваме го със сол и черен пипер. Печем го на силен огън* на грила за не повече от 4 - 5 min от всяка страна.
Правим разрез на всеки от картофите и ги овкусяваме със сол, пипер и мащерка. След което ги увиваме в метално фолио и ги слагаме на грила. Там печем също: нарязаната на филийки круша, гъбите - цели, а лука и чесъна, нарязани на половина с обвивките.
Готовото месо режем на слайсове и го овкусяваме с малко черен пипер, сол и масло. Върху изпечените картофи и гъби също добавяме масло.
Гарнираме с останалите печени зеленчуци и крушата и сервираме.
*Легенда за степента на приготвяне на месото:
Реар (сурово или най-малко изпечено месо): в зависимост от дебелината на стека, по 2 - 5 min от всяка страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 49°С ;
Мидиъм - Реар (сурово към средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 4 - 7 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 54,5°С;
Мидиъм (средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 6 - 10 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 60°С;
Мидиъм - Уел (средно към добре изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 8 - 11 min от страна в нагорещен тиган, след което 5 - 8 мин във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 65,5°С;
Уел дан (добре изпечено, не се препоръчва): в зависимост от дебелината на стека, по 11 - 13 min от страна в нагорещен тиган, след което 10 - 12 min във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 71°С
Всеки стек трябва задължително да почива на дъска 5 - 10 min след готвене преди да се разреже.