Верига от любими рецепти
Рибай стек с винен сос и ризото с гъби

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

рибай стек рибай стек1 бр. бр.
краве масло краве масло100 g g
мащерка мащерка1 стръка стрък
зеленчуков бульон зеленчуков бульон200 ml ml
говежди бульон говежди бульон150 ml ml
червено вино червено вино150 ml ml
лук лук1 глави глава
ориз за ризото ориз за ризото100 g g
печурки печурка
(печурки)
100 g g
пармезан пармезан50 g g
маслиново масло маслиново масло
сол сол
черен пипер черен пипер

Рибай стек с винен сос и ризото с гъби

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(6)

Начин на приготвяне

Овкусяваме стека със сол и пипер и го запечатваме на много нагорещен тиган за по 2-3 min от всяка страна за степен на изпичане мидиъм. Завършваме с ½ от маслото и прясната мащерка. Оставяме го да почине.

В същия тиган задушаваме лука, нарязан на ситно, добавяме червеното вино и оставяме да се редуцира. Доливаме бульона и оставяме да се редуцира отново. Овкусяваме със сол и пипер.

Запържваме гъбите в маслиново масло. Добавяме ориза и също го пържим, докато стане леко кристален. След това наливаме зеленчуковия бульон, докато оризът омекне, като бъркаме постоянно. На финала завършваме с масло, пармезан, сол и пипер.