
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРибай стек с винен сос и ризото с гъби
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме стека със сол и пипер и го запечатваме на много нагорещен тиган за по 2-3 min от всяка страна за степен на изпичане мидиъм. Завършваме с ½ от маслото и прясната мащерка. Оставяме го да почине.
В същия тиган задушаваме лука, нарязан на ситно, добавяме червеното вино и оставяме да се редуцира. Доливаме бульона и оставяме да се редуцира отново. Овкусяваме със сол и пипер.
Запържваме гъбите в маслиново масло. Добавяме ориза и също го пържим, докато стане леко кристален. След това наливаме зеленчуковия бульон, докато оризът омекне, като бъркаме постоянно. На финала завършваме с масло, пармезан, сол и пипер.