Рибай стек с винен сос и ризото с гъби

шеф Шишков
шеф Шишков
Рибай стек с винен сос и ризото с гъби
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    Овкусяваме стека със сол и пипер и го запечатваме на много нагорещен тиган за по 2-3 min от всяка страна за степен на изпичане мидиъм. Завършваме с ½ от маслото и прясната мащерка. Оставяме го да почине.

    В същия тиган задушаваме лука, нарязан на ситно, добавяме червеното вино и оставяме да се редуцира. Доливаме бульона и оставяме да се редуцира отново. Овкусяваме със сол и пипер.

    Запържваме гъбите в маслиново масло. Добавяме ориза и също го пържим, докато стане леко кристален. След това наливаме зеленчуковия бульон, докато оризът омекне, като бъркаме постоянно. На финала завършваме с масло, пармезан, сол и пипер.