Верига от любими рецепти
Рибена супа със сьомга и миди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

филе от дива сьомга филе от дива сьомга200 g g
миди мида150 g g
картофи картоф3
лук лук
(пресен)
2 стръка стрък
моркови морков2
целина целина2 - 3 стръка стрък
праз лук праз лук1 стръка стрък
мащерка мащерка
(прясна)
2 - 3 стръка стрък
дафинов лист дафинов лист1
рибен бульон рибен бульон2 l l
лимони лимон1
маслиново масло маслиново масло2 - 3 с.л. с.л.
сметана за готвене сметана за готвене
(по желание)
сол сол
черен пипер черен пипер

Рибена супа със сьомга и миди

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(8)

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме картофите, морковите, целината и праз лука на кубчета. Поставяме сьомгата заедно с мащерката и дафиновия лист в марля и я сваряваме в рибния бульон. Изваждаме я и след като изстине, отделяме кожата и накъсваме месото на малки парченца. В бульона сваряваме всички зеленчуци до омекване.

Пет минути преди да са готови, добавяме мидите, които предварително сме размразили и измили добре. Връщаме сьомгата в тенджерата и сваляме от огъня. Овкусяваме със сол, черен пипер, прясно изцедения лимонов сок и маслиновото масло. Може да застроим супата с готварска сметана, преди да върнем сьомгата в тенджерата. Ако използваме зеленчуков бульон, е по-добре да я застроим.

При поднасяне поръсваме със ситно нарязания пресен лук.

* Най-добрият начин да направим рибен бульон е като сварим в марля остатъци (може и замразени) от риби: опашки, глави, черупки от скариди и др. Сваряваме ги във вода с около 100 ml бяло вино. В марлята може да сложим и подправки по избор.

Купи в Lidl

Български пресни картофиБългарски пресни картофи
Български пресни картофи
12.06 - 14.06
1,69*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.