
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За тестото:
брашно брашно | 500 g g | ||
яйца яйце | 1 | ||
жълтъци жълтък | 1 | ||
олио олио | 50 ml ml | ||
вода вода | 50 ml ml | ||
оцет оцет | 1 ч.л. ч.л. | ||
сол сол |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеРибник в тесто
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме шарана и го овкусяваме с черен, бял, зелен пипер, сол и сока от лимона. Оставяме го за около 30 min да се маринова.
Обелваме и нарязваме стария и пресния лук на дребно, след което ги задушаваме с малко олио. Към тях добавяме нарязаните на ситно гъби. След около 5 min прибавяме ориза и овкусяваме със сол и пресните подправки. Доливаме бульон и готвим до полуготовност за 15 - 20 min. Накрая слагаме ситно нарязания домат, орехите и сухата чушка.
С готовата плънка пълним шарана и го завързваме.
Пресяваме брашното, правим кладенче, слагаме яйцето, солта, оцета и омесваме тесто. Оставяме го малко да престои и го оформяме на тънък лист. Увиваме с него шарана.
Поставяме рибата в подходяща тава, намазана с олио. Мажем тестото с жълтък и печем на 180° С за 40 - 50 min.