Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
шарана шаран | 1,5 kg kg | |
лук лук | 100 g g | |
ориз ориз | 150 g g | |
кладница кладница | 100 g g | |
орехи орех | 200 g g | |
домати домат | 100 g g | |
печена чушка
печена чушка (суха) | 1 | |
лук
лук (пресен) | 0,5 връзка връзка | |
девесил девесил | 0,25 връзка връзка | |
магданоз магданоз | 0,25 връзка връзка | |
лимони лимон | 1 | |
олио олио | 20 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер
черен пипер (на зърна) | ||
бял пипер
бял пипер (на зърна) | ||
зелен пипер
зелен пипер (на зърна) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРибник в тесто
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме шарана и го овкусяваме с черен, бял, зелен пипер, сол и сока от лимона. Оставяме го за около 30 min да се маринова.
Обелваме и нарязваме стария и пресния лук на дребно, след което ги задушаваме с малко олио. Към тях добавяме нарязаните на ситно гъби. След около 5 min прибавяме ориза и овкусяваме със сол и пресните подправки. Доливаме бульон и готвим до полуготовност за 15 - 20 min. Накрая слагаме ситно нарязания домат, орехите и сухата чушка.
С готовата плънка пълним шарана и го завързваме.
Пресяваме брашното, правим кладенче, слагаме яйцето, солта, оцета и омесваме тесто. Оставяме го малко да престои и го оформяме на тънък лист. Увиваме с него шарана.
Поставяме рибата в подходяща тава, намазана с олио. Мажем тестото с жълтък и печем на 180° С за 40 - 50 min.