Рибник в тесто

шеф Манчев
шеф Манчев
Рибник в тесто
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне1:30 h

Начин на приготвяне

    Почистваме шарана и го овкусяваме с черен, бял, зелен пипер, сол и сока от лимона. Оставяме го за около 30 min да се маринова.

    Обелваме и нарязваме стария и пресния лук на дребно, след което ги задушаваме с малко олио. Към тях добавяме нарязаните на ситно гъби. След около 5 min прибавяме ориза и овкусяваме със сол и пресните подправки. Доливаме бульон и готвим до полуготовност за 15 - 20 min. Накрая слагаме ситно нарязания домат, орехите и сухата чушка.

    С готовата плънка пълним шарана и го завързваме.

    Пресяваме брашното, правим кладенче, слагаме яйцето, солта, оцета и омесваме тесто. Оставяме го малко да престои и го оформяме на тънък лист. Увиваме с него шарана.

    Поставяме рибата в подходяща тава, намазана с олио. Мажем тестото с жълтък и печем на 180° С за 40 - 50 min.