Ризото от черен ориз, гарнирано със свинско карпачо, пълнено с аспержи и манатарки

Ризото от черен ориз, гарнирано със свинско карпачо, пълнено с аспержи и манатарки

ТрудностСредно трудна
Приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    1. Замрази свинското бонфиле за около 1 час във фризера.

    2. През това време запържи ориза в малко олио, като постоянно прибавяш зеленчуков бульон до омекване. Когато стане готов, го отстрани от котлона.

    3. Нарежи аспержите и манатарките на много ситно и ги задуши в тиган със загрято масло. Овкуси ги със сол, черен пипер, чесън, копър и с бялото балсамико. След като се сготвят, ги отстрани и ги остави да изстинат.

    4. Обели домата, махни воднистата част и го нарежи на кубчета. Нарежи гъбите пачи крак на ситно и ги задуши в масло заедно с домата. Прибави вече сварения ориз и зеленчуковия бульон и овкуси със сол и черен пипер.

    5. След това извади свинското бонфиле от фризера и го нарежи на много тънки листчета. Запечатай го на тиган в 20 g масло и овкуси със сол и пипер. Котлонът трябва да е на умерена температура, защото иначе вместо да се запечата, месото ще започне да се пържи.

    6. Центрирай ориза в чиния с помощта на ринг или купичка, а после постави върху него рукола и ситно нарязан пармезан. Вземи едно листче от свинското, сложи в единия му край от аспержите и манатарките и го завий леко с другия край. Поръси го с рукола. Постави го отстрани на ориза, сложи една лъжица маслинова паста и украси с тънко нарязаните репички.