Ризото от червена леща, зеленчуци, кокосово масло и тофу

Ризото от червена леща, зеленчуци, кокосово масло и тофу

ТрудностСредно трудна
Приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    В тенджера наливаме 100 ml вода, a като заври, изстискваме едно резенче лимон. Слагаме предварително изчистените от кората аспержи и ги бланшираме за около 1 min. Изваждаме ги от врящата вода и ги слагаме в лед.

    Нарязваме всички зеленчуци на дребни кубчета. В тенджера слагаме кокосовото и маслиновото масло и задушаваме зеленчуците за 10 min заедно с подправките. След това доливаме 100 ml зеленчуков бульон и оставяме за още 5 min.

    Слагаме лещата, а при необходимост - още малко бульон, и оставяме да се сготви за още 10 min.

    Добавяме настърганото тофу в ризотото и объркваме добре. Поднасяме със сварените аспержи.