Верига от любими рецепти
Ризото от диви гъби с пармезан

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

гъби гъби
(диви)
700 g g
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.
червен лук червен лук3 глави глава
чесън чесън1 скилидки скилидка
моркови морков1 бр. бр.
ориз за ризото ориз за ризото300 g g
дафинов лист дафинов лист1 бр. бр.
бяло вино бяло вино100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон900 ml ml
олио олио1 с.л. с.л.
пармезан пармезан100 g g
магданоз магданоз2 стръка стрък
маскарпоне маскарпоне50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Ризото от диви гъби с пармезан

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(118)

Начин на приготвяне

Размразяваме гъбите според указанията на опаковката. Загряваме маслиновото масло в голяма тенджера на слаб огън. Обелваме и нарязваме на ситно лука, чесъна и морковите. Слагаме в тенджерата и задушаваме заедно с ориза за 3-4  min. Добавяме дафиновия лист и деглазираме с бяло вино.
Докато виното къкри, слагаме зеленчуковия бульон да заври в друга тенджера.
След като виното се изпари, добавяме горещ бульон, който да покрие ориза, като повтаряме веднага щом течността се изпари.
Запържваме гъбите в предварително загрят тиган с малко олио и овкусяваме със сол и черен пипер.
Настъргваме пармезана и нарязваме на ситно магданоза. 
Щом оризът се свари след около 20 min, добавяме маскарпонето, 1/3 от пармезана и магданоза и разбъркваме.
Поставяме ризотото в чинии, разпределяме отгоре гъбите и поръсваме с останалия пармезан.

Купи в Lidl

МорковиМоркови
Моркови
25.04 - 28.04
-50%
2,99
1,49лв.
Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.