Начин на приготвяне
Размразяваме гъбите според указанията на опаковката. Загряваме маслиновото масло в голяма тенджера на слаб огън. Обелваме и нарязваме на ситно лука, чесъна и морковите. Слагаме в тенджерата и задушаваме заедно с ориза за 3-4 min. Добавяме дафиновия лист и деглазираме с бяло вино.
Докато виното къкри, слагаме зеленчуковия бульон да заври в друга тенджера.
След като виното се изпари, добавяме горещ бульон, който да покрие ориза, като повтаряме веднага щом течността се изпари.
Запържваме гъбите в предварително загрят тиган с малко олио и овкусяваме със сол и черен пипер.
Настъргваме пармезана и нарязваме на ситно магданоза.
Щом оризът се свари след около 20 min, добавяме маскарпонето, 1/3 от пармезана и магданоза и разбъркваме.
Поставяме ризотото в чинии, разпределяме отгоре гъбите и поръсваме с останалия пармезан.