Ризото от диви гъби с пармезан

Ризото от диви гъби с пармезан
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    Размразяваме гъбите според указанията на опаковката. Загряваме маслиновото масло в голяма тенджера на слаб огън. Обелваме и нарязваме на ситно лука, чесъна и морковите. Слагаме в тенджерата и задушаваме заедно с ориза за 3-4  min. Добавяме дафиновия лист и деглазираме с бяло вино.

    Докато виното къкри, слагаме зеленчуковия бульон да заври в друга тенджера.

    След като виното се изпари, добавяме горещ бульон, който да покрие ориза, като повтаряме веднага щом течността се изпари.

    Запържваме гъбите в предварително загрят тиган с малко олио и овкусяваме със сол и черен пипер.

    Настъргваме пармезана и нарязваме на ситно магданоза. 

    Щом оризът се свари след около 20 min, добавяме маскарпонето, 1/3 от пармезана и магданоза и разбъркваме.

    Поставяме ризотото в чинии, разпределяме отгоре гъбите и поръсваме с останалия пармезан.