
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
гъби
гъби (диви) | 700 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 1 с.л. с.л. | |
червен лук червен лук | 3 глави глава | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
моркови морков | 1 бр. бр. | |
ориз за ризото ориз за ризото | 300 g g | |
дафинов лист дафинов лист | 1 бр. бр. | |
бяло вино бяло вино | 100 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 900 ml ml | |
олио олио | 1 с.л. с.л. | |
пармезан пармезан | 100 g g | |
магданоз магданоз | 2 стръка стрък | |
маскарпоне маскарпоне | 50 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРизото от диви гъби с пармезан
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Размразяваме гъбите според указанията на опаковката. Загряваме маслиновото масло в голяма тенджера на слаб огън. Обелваме и нарязваме на ситно лука, чесъна и морковите. Слагаме в тенджерата и задушаваме заедно с ориза за 3-4 min. Добавяме дафиновия лист и деглазираме с бяло вино.
Докато виното къкри, слагаме зеленчуковия бульон да заври в друга тенджера.
След като виното се изпари, добавяме горещ бульон, който да покрие ориза, като повтаряме веднага щом течността се изпари.
Запържваме гъбите в предварително загрят тиган с малко олио и овкусяваме със сол и черен пипер.
Настъргваме пармезана и нарязваме на ситно магданоза.
Щом оризът се свари след около 20 min, добавяме маскарпонето, 1/3 от пармезана и магданоза и разбъркваме.
Поставяме ризотото в чинии, разпределяме отгоре гъбите и поръсваме с останалия пармезан.