Верига от любими рецепти
Ризото с манатарки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ориз ориз
(за ризото)
250 g g
гъби гъби
(сушени манатарки)
15 g g
печурки печурка
(печурки)
400 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
пармезан пармезан50 g g
лук шалот лук шалот2
краве масло краве масло3 с.л. с.л.
бяло вино бяло вино100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
сол сол
черен пипер черен пипер

Ризото с манатарки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(22)

Начин на приготвяне

1. Заливаме сушените манатарки със 150 ml вряла вода и ги оставяме да престоят 10 min. Прецеждаме гъбите през покрита с хартиен филтър фина цедка, като събираме отделената течност в съд. Изплакваме ги, подсушаваме ги и ги нарязваме на ситно. Почистваме печурките и зеления лук, като нарязваме гъбите на шайби, а лукът на колелца. Настъргваме фино Пармезана.

2. Обелваме лука, накълцваме го и го задушаваме с ориза в 1 с. л. сгорещено масло за 2 min, докато лукът стане прозрачен. Загасяме с виното. Доливаме водата от гъбите и сипваме малко по малко зеленчуков бульон. Готвим 20 - 25 min, като бъркаме от време на време, докато се получи кремообразна смес.

3. В 1 с. л. сгорещено масло пържим зеления лук, печурките и манатарките 8 - 10 min, овкусяваме със солта и черния пипер. Разбъркваме внимателно ризотото с останалото масло и пармезана, подправяме го и го оставяме похлупено да почине за кратко. Отгоре подреждаме гъбите.

Купи в Lidl

Пармиджано РеджаноПармиджано Реджано
Пармиджано Реджано
06.02 - 12.02
4,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.