Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ориз за ризото
ориз за ризото (Арборио) | 400 g g | |
миди мида | 1 опаковки опаковка | |
веган продукт за готвене веган продукт за готвене | 200 ml ml | |
бяло вино бяло вино | 200 ml ml | |
лук лук | 1 глави глава | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | |
маслиново масло маслиново масло | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРизото с миди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Запържваме ситно нарязания лук в маслиново масло. Добавяме ориза и пържим, докато стане кристален. Добавяме виното и оставяме да изври, като бъркаме периодично.
След това добавяме зеленчуков бульон при непрестанно бъркане. Изчакваме да изври. След 15 – 18 min оризът е почти готов.
В отделен тиган задушаваме мидите в малко маслиново масло. Когато станат златисти, ги сипваме при ориза и разбъркваме добре.
Добавяме веган продукта за готвене и разбъркваме добре до получаването на кремообразно ризото.
Овкусяваме със сол и пипер и поднасяме.