Ризото с миди

шеф Шишков
шеф Шишков
Ризото с миди
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    Запържваме ситно нарязания лук в маслиново масло. Добавяме ориза и пържим, докато стане кристален. Добавяме виното и оставяме да изври, като бъркаме периодично.

    След това добавяме зеленчуков бульон при непрестанно бъркане. Изчакваме да изври. След 15 – 18 min оризът е почти готов.

    В отделен тиган задушаваме мидите в малко маслиново масло. Когато станат златисти, ги сипваме при ориза и разбъркваме добре.

    Добавяме веган продукта за готвене и разбъркваме добре до получаването на кремообразно ризото.

    Овкусяваме със сол и пипер и поднасяме.