Верига от любими рецепти
Ризото с миди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

ориз за ризото ориз за ризото
(Арборио)
400 g g
миди мида1 опаковки опаковка
веган продукт за готвене веган продукт за готвене200 ml ml
бяло вино бяло вино200 ml ml
лук лук1 глави глава
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
маслиново масло маслиново масло
сол сол
черен пипер черен пипер

Ризото с миди

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(49)

Начин на приготвяне

Запържваме ситно нарязания лук в маслиново масло. Добавяме ориза и пържим, докато стане кристален. Добавяме виното и оставяме да изври, като бъркаме периодично.

След това добавяме зеленчуков бульон при непрестанно бъркане. Изчакваме да изври. След 15 – 18 min оризът е почти готов.

В отделен тиган задушаваме мидите в малко маслиново масло. Когато станат златисти, ги сипваме при ориза и разбъркваме добре.

Добавяме веган продукта за готвене и разбъркваме добре до получаването на кремообразно ризото.

Овкусяваме със сол и пипер и поднасяме.