
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Ризото с миди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Запържваме ситно нарязания лук в маслиново масло. Добавяме ориза и пържим, докато стане кристален. Добавяме виното и оставяме да изври, като бъркаме периодично.
След това добавяме зеленчуков бульон при непрестанно бъркане. Изчакваме да изври. След 15 – 18 min оризът е почти готов.
В отделен тиган задушаваме мидите в малко маслиново масло. Когато станат златисти, ги сипваме при ориза и разбъркваме добре.
Добавяме веган продукта за готвене и разбъркваме добре до получаването на кремообразно ризото.
Овкусяваме със сол и пипер и поднасяме.