Руло с кайма по сицилиански

шеф Манчев
шеф Манчев
Руло с кайма по сицилиански
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    В тиган загрявамемаслиново масло и задушаваме нарязаните на ситно лук и морков. Добавяме каймата и след като се запържи, слагаме облените и нарязани на кубчета домати, скилидка чесън, босилек, 20 ml бульон, щипка захар, сол и черен пипер. Когато съставките се запържат равномерно и течността се редуцира, добавяме 20 g настъргана скаморца и сваляме от огъня.

    Разточваме бутер тестото и поставяме равномерно плънка от едната страна. Навиваме рулото и го слагаме в намазнена тавичка. Отгоре намазваме с разбития жълтък. Печем около 40 min в предварително загрята на 180°С фурна. Към края на печенето настъргваме отгоре скаморца и го запичаме още 5 min.

    Соса приготвяме в тиган, като затопляме маслото, добавяме 40 ml бульон, останалата скаморца, горгонзола, и грана падано, предварително настъргани, сол, черен пипер и накълцан чесън. Когато съставките се разтопят, доливаме сметаната. Продължаваме да бъркаме, докато сосът се сгъсти. След това го прецеждаме и го връщаме на котлона, за да се редуцира още малко.

    Изчакваме рулото леко да изстине, нарязваме го на порции и го поднасяме, гарнирано със соса и украсено с рукола и грана падано.