
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеРуло с кайма по сицилиански
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тиган загрявамемаслиново масло и задушаваме нарязаните на ситно лук и морков. Добавяме каймата и след като се запържи, слагаме облените и нарязани на кубчета домати, скилидка чесън, босилек, 20 ml бульон, щипка захар, сол и черен пипер. Когато съставките се запържат равномерно и течността се редуцира, добавяме 20 g настъргана скаморца и сваляме от огъня.
Разточваме бутер тестото и поставяме равномерно плънка от едната страна. Навиваме рулото и го слагаме в намазнена тавичка. Отгоре намазваме с разбития жълтък. Печем около 40 min в предварително загрята на 180°С фурна. Към края на печенето настъргваме отгоре скаморца и го запичаме още 5 min.
Соса приготвяме в тиган, като затопляме маслото, добавяме 40 ml бульон, останалата скаморца, горгонзола, и грана падано, предварително настъргани, сол, черен пипер и накълцан чесън. Когато съставките се разтопят, доливаме сметаната. Продължаваме да бъркаме, докато сосът се сгъсти. След това го прецеждаме и го връщаме на котлона, за да се редуцира още малко.
Изчакваме рулото леко да изстине, нарязваме го на порции и го поднасяме, гарнирано със соса и украсено с рукола и грана падано.