Верига от любими рецепти
Руло с кайма по сицилиански

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кайма кайма
(от младо телешко)
200 g g
бутер тесто бутер тесто550 g g
лук лук0,5 глави глава
сол сол
черен пипер черен пипер
захар захар
босилек босилек1 стръка стрък
чесън чесън2 скилидки скилидка
моркови морков1
домати домат1
пушен кашкавал Скаморца пушен кашкавал Скаморца100 g g
сирене Горгонзола сирене Горгонзола50 g g
сметана за готвене сметана за готвене100 ml ml
бульон бульон60 ml ml
олио олио20 ml ml
краве масло краве масло20 g g
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“10 g g
жълтъци жълтък1
рукола рукола
(за декорация)

Руло с кайма по сицилиански

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(10)

Начин на приготвяне

В тиган загрявамемаслиново масло и задушаваме нарязаните на ситно лук и морков. Добавяме каймата и след като се запържи, слагаме облените и нарязани на кубчета домати, скилидка чесън, босилек, 20 ml бульон, щипка захар, сол и черен пипер. Когато съставките се запържат равномерно и течността се редуцира, добавяме 20 g настъргана скаморца и сваляме от огъня.

Разточваме бутер тестото и поставяме равномерно плънка от едната страна. Навиваме рулото и го слагаме в намазнена тавичка. Отгоре намазваме с разбития жълтък. Печем около 40 min в предварително загрята на 180°С фурна. Към края на печенето настъргваме отгоре скаморца и го запичаме още 5 min.

Соса приготвяме в тиган, като затопляме маслото, добавяме 40 ml бульон, останалата скаморца, горгонзола, и грана падано, предварително настъргани, сол, черен пипер и накълцан чесън. Когато съставките се разтопят, доливаме сметаната. Продължаваме да бъркаме, докато сосът се сгъсти. След това го прецеждаме и го връщаме на котлона, за да се редуцира още малко.

Изчакваме рулото леко да изстине, нарязваме го на порции и го поднасяме, гарнирано със соса и украсено с рукола и грана падано.