Верига от любими рецепти
Сьомга с броколи на тиган

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филета от сьомга филе от сьомга
(размразено)
500 g g
броколи броколи700 g g
лайм лайм
(сока)
2 с.л. с.л.
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
чесън чесън2 скилидки скилидка
ориз басмати ориз басмати200 g g
соев сос соев сос4 - 6 с.л. с.л.
кашу кашу100 g g
черен пипер черен пипер
олио олио5 с.л. с.л.

Сьомга с броколи на тиган

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(15)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши филето от сьомга и го нарежи на хапки. Разбъркай заедно 3 с.л. соев сос, 2 с.л. олио, сока от лайм и шарения пипер. Смеси ги със сьомгата и я остави най-малко 1 h в хладилника да се маринова.

2. Почисти броколите и ги накъсай на много малки розички. Почисти зеления лук и го нарежи на парчета. Обели чесъна и го нарежи на фини шайби.

3. Свари ориза във вряща подсолена вода за ок. 10 min или както е указано на опаковката. Загрей 2 с.л. олио в голям уок или тиган и пържи в него броколите 3 - 4 min, като бъркаш непрекъснато. После го извади.

4. В останалото горещо олио задуши за 1 - 2 min зеления лук, чесъна и кашуто и ги извади. Остави сьомгата да се отцеди, като събереш маринатата. Запържи сьомгата в уока за 1 - 2 min от всички страни.

5. Добави зеленчуците, загаси с маринатата и 200 ml вода и готви 3 - 5 min „ал денте“. Подправи с останалия соев сос и черния пипер и сервирай с отцедения ориз басмати.