Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСьомга с броколи на тиган
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий и подсуши филето от сьомга и го нарежи на хапки. Разбъркай заедно 3 с.л. соев сос, 2 с.л. олио, сока от лайм и шарения пипер. Смеси ги със сьомгата и я остави най-малко 1 h в хладилника да се маринова.
2. Почисти броколите и ги накъсай на много малки розички. Почисти зеления лук и го нарежи на парчета. Обели чесъна и го нарежи на фини шайби.
3. Свари ориза във вряща подсолена вода за ок. 10 min или както е указано на опаковката. Загрей 2 с.л. олио в голям уок или тиган и пържи в него броколите 3 - 4 min, като бъркаш непрекъснато. После го извади.
4. В останалото горещо олио задуши за 1 - 2 min зеления лук, чесъна и кашуто и ги извади. Остави сьомгата да се отцеди, като събереш маринатата. Запържи сьомгата в уока за 1 - 2 min от всички страни.
5. Добави зеленчуците, загаси с маринатата и 200 ml вода и готви 3 - 5 min „ал денте“. Подправи с останалия соев сос и черния пипер и сервирай с отцедения ориз басмати.