Сьомга с броколи на тиган

Сьомга с броколи на тиган
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Измий и подсуши филето от сьомга и го нарежи на хапки. Разбъркай заедно 3 с.л. соев сос, 2 с.л. олио, сока от лайм и шарения пипер. Смеси ги със сьомгата и я остави най-малко 1 h в хладилника да се маринова.

    2. Почисти броколите и ги накъсай на много малки розички. Почисти зеления лук и го нарежи на парчета. Обели чесъна и го нарежи на фини шайби.

    3. Свари ориза във вряща подсолена вода за ок. 10 min или както е указано на опаковката. Загрей 2 с.л. олио в голям уок или тиган и пържи в него броколите 3 - 4 min, като бъркаш непрекъснато. После го извади.

    4. В останалото горещо олио задуши за 1 - 2 min зеления лук, чесъна и кашуто и ги извади. Остави сьомгата да се отцеди, като събереш маринатата. Запържи сьомгата в уока за 1 - 2 min от всички страни.

    5. Добави зеленчуците, загаси с маринатата и 200 ml вода и готви 3 - 5 min „ал денте“. Подправи с останалия соев сос и черния пипер и сервирай с отцедения ориз басмати.