Сьомга с пикантна картофена салата със зелен фасул

Сьомга с пикантна картофена салата със зелен фасул
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне55 min

Начин на приготвяне

    1. Почисти добре картофите с четка под течаща вода. Свари ги във вряща подсолена вода за ок. 20 min до омекване. Почисти зеления фасул и го свари отделно във вряща подсолена вода за ок. 15 min до омекване.

    2. Обели лука, половината нарежи на ивици, а остатъка - на малки кубчета. Разбъркай хряна,маслиновото масло и оцета, подправи със солта, черния пипер и захарта. Добави кубчетата лук и объркай.

    3. Излей водата от картофите и зеления фасул, залей ги със студена вода и ги остави добре да се отцедят.

    4. Разрежи на две по-големите картофи. Смеси ги със зеления фасул и дресинга и остави най-малко 2 h да починат. Междувременно размрази сьомгата.

    5. Сипи виното и 150 ml вода в широка тенджера, добави ивиците лук, овкуси със сол и черен пипер и кипни. Измий сьомгата, подсуши я и я пусни в течността. Намали силата на котлона и остави рибата да се задушава за ок. 4 min, без да я вариш.

    6. В това време почисти и накъсай кресона. Овкуси салатата, разбъркай с кресона и гарнирай с отцедената сьомга.