Верига от любими рецепти
Сьомга с пикантна картофена салата със зелен фасул

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филета от сьомга филе от сьомга500 g g
картофи картоф
(малки)
600 g g
зелен боб зелен боб500 g g
червен лук червен лук1 глави глава
хрян хрян3 ч.л. ч.л.
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
бяло вино бяло вино150 ml ml
балсамов оцет балсамов оцет2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
захар захар
кресон кресон150 g g

Сьомга с пикантна картофена салата със зелен фасул

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Почисти добре картофите с четка под течаща вода. Свари ги във вряща подсолена вода за ок. 20 min до омекване. Почисти зеления фасул и го свари отделно във вряща подсолена вода за ок. 15 min до омекване.

2. Обели лука, половината нарежи на ивици, а остатъка - на малки кубчета. Разбъркай хряна,маслиновото масло и оцета, подправи със солта, черния пипер и захарта. Добави кубчетата лук и объркай.

3. Излей водата от картофите и зеления фасул, залей ги със студена вода и ги остави добре да се отцедят.

4. Разрежи на две по-големите картофи. Смеси ги със зеления фасул и дресинга и остави най-малко 2 h да починат. Междувременно размрази сьомгата.

5. Сипи виното и 150 ml вода в широка тенджера, добави ивиците лук, овкуси със сол и черен пипер и кипни. Измий сьомгата, подсуши я и я пусни в течността. Намали силата на котлона и остави рибата да се задушава за ок. 4 min, без да я вариш.

6. В това време почисти и накъсай кресона. Овкуси салатата, разбъркай с кресона и гарнирай с отцедената сьомга.