
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
жълтъци жълтък | 1 | ||
лимонов сок лимонов сок | 1 с.л. с.л. | ||
сос Уорчестър сос Уорчестър | 1 с.л. с.л. | ||
филета от сардина
филе от сардина (ок. 4 g всяко) | 2 | ||
чесън чесън | 2 - 3 скилидки скилидка | ||
маслиново масло маслиново масло | 120 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
кафява захар кафява захар | |||
марули маруля | 400 g g | ||
пармезан пармезан | 80 g g | ||
хляб
хляб (за тостер) | 3 филии филия |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСалата „Цезар“ с филе от сардина
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Смеси жълтъка, сока от лимон и соса Уорчестър в купа за разбиване. Остави филетата от сардина да се отцедят и ги прибави в сместа. Обели 1 скилидка чесън, пресовай я и прибави и нея. Пасирай фино. Сипвай малко по малко 80 ml маслиново масло, като продължаваш да разбиваш с пасатора, докато дресингът стане на крем и се сгъсти. Подправи със солта, черния пипер и захарта.
2. Почисти марулята, накъсай я, измий я и я изсуши в центрофуга за салати. Нарежи пармезана на тънки шайби. Отстрани корите на филиите за тостер и ги нарежи на кубчета.
3. Обели останалите скилидки чесън и ги нарежи на фини шайбички. Запържи ги кратко в останалото сгорещено маслиново масло и ги извади. Изпържи кубчетата хляб в горещото маслиново масло, като ги обръщаш от всички страни, и ги смеси с чесновите шайбички.
4. Смеси салата с дресинга и крутоните и гарнирай с пармезана.