Верига от любими рецепти
Салата „Цезар“ с филе от сардина

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

жълтъци жълтък1
лимонов сок лимонов сок1 с.л. с.л.
сос Уорчестър сос Уорчестър1 с.л. с.л.
филета от сардина филе от сардина
(ок. 4 g всяко)
2
чесън чесън2 - 3 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло120 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
кафява захар кафява захар
марули маруля400 g g
пармезан пармезан80 g g
хляб хляб
(за тостер)
3 филии филия

Салата „Цезар“ с филе от сардина

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(26)

Начин на приготвяне

1. Смеси жълтъка, сока от лимон и соса Уорчестър в купа за разбиване. Остави филетата от сардина да се отцедят и ги прибави в сместа. Обели 1 скилидка чесън, пресовай я и прибави и нея. Пасирай фино. Сипвай малко по малко 80 ml маслиново масло, като продължаваш да разбиваш с пасатора, докато дресингът стане на крем и се сгъсти. Подправи със солта, черния пипер и захарта.

2. Почисти марулята, накъсай я, измий я и я изсуши в центрофуга за салати. Нарежи пармезана на тънки шайби. Отстрани корите на филиите за тостер и ги нарежи на кубчета.

3. Обели останалите скилидки чесън и ги нарежи на фини шайбички. Запържи ги кратко в останалото сгорещено маслиново масло и ги извади. Изпържи кубчетата хляб в горещото маслиново масло, като ги обръщаш от всички страни, и ги смеси с чесновите шайбички.

4. Смеси салата с дресинга и крутоните и гарнирай с пармезана.