Салата „Цезар“ с филе от сардина

Салата „Цезар“ с филе от сардина
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне35 min

Начин на приготвяне

    1. Смеси жълтъка, сока от лимон и соса Уорчестър в купа за разбиване. Остави филетата от сардина да се отцедят и ги прибави в сместа. Обели 1 скилидка чесън, пресовай я и прибави и нея. Пасирай фино. Сипвай малко по малко 80 ml маслиново масло, като продължаваш да разбиваш с пасатора, докато дресингът стане на крем и се сгъсти. Подправи със солта, черния пипер и захарта.

    2. Почисти марулята, накъсай я, измий я и я изсуши в центрофуга за салати. Нарежи пармезана на тънки шайби. Отстрани корите на филиите за тостер и ги нарежи на кубчета.

    3. Обели останалите скилидки чесън и ги нарежи на фини шайбички. Запържи ги кратко в останалото сгорещено маслиново масло и ги извади. Изпържи кубчетата хляб в горещото маслиново масло, като ги обръщаш от всички страни, и ги смеси с чесновите шайбички.

    4. Смеси салата с дресинга и крутоните и гарнирай с пармезана.