Начин на приготвяне
Приготвяме домашна майонеза, като наливаме 300 ml олио, добавяме 1 яйце и пасираме. С много бавно и плавно движение изтегляме пасатора нагоре, за да получим по-гъста текстура.
Добавяме горчицата, настъргания пармезан, кората и сока от лимона.
Овкусяваме със сол и пипер. Можем да съхраняваме в хладилник до момента на поднасяне на салтата (не повече от 24 часа).
Пилешкото овкусяваме със сол и пипер и овалваме в панировка от брашно, яйце и галета. Пържим в олио на тиган, докато хване златиста коричка.
Нарязваме или накъсваме Айсберга и го овкусяваме с дресинга.
Добавяме пилешкото и пармезана.
По желание можем да добавим крутони или препечени филийки.