Салата „Цезар“ с хрупкаво пиле

шеф Манчев
шеф Манчев
Салата „Цезар“ с хрупкаво пиле
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Приготвяме домашна майонеза, като наливаме 300 ml олио, добавяме 1 яйце и пасираме. С много бавно и плавно движение изтегляме пасатора нагоре, за да получим по-гъста текстура.

    Добавяме горчицата, настъргания пармезан, кората и сока от лимона.

    Овкусяваме със сол и пипер. Можем да съхраняваме в хладилник до момента на поднасяне на салтата (не повече от 24 часа).

    Пилешкото овкусяваме със сол и пипер и овалваме в панировка от брашно, яйце и галета. Пържим в олио на тиган, докато хване златиста коричка.

    Нарязваме или накъсваме Айсберга и го овкусяваме с дресинга.

    Добавяме пилешкото и пармезана.

    По желание можем да добавим крутони или препечени филийки.