Верига от любими рецепти
Салата „Цезар“ с хрупкаво пиле

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

олио олио
(150 ml за дресинга и 300 ml за пържене)
450 ml ml
яйца яйце
(1 бр. за майонезата и 1 бр. за панировката)
2 бр. бр.
горчица горчица1 с.л. с.л.
лимони лимон
(сокът и кората)
1
пармезан пармезан50 g g
пилешко филе пилешко филе200 g g
брашно брашно30 g g
галета галета50 g g
салата Айсберг салата Айсберг
(накъсана и почистена)
300 g g
багети багета
(франзела или стар хляб за крутони или препечени филийки)
1 бр. бр.
сол сол
черен пипер черен пипер

Салата „Цезар“ с хрупкаво пиле

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(29)

Начин на приготвяне

Приготвяме домашна майонеза, като наливаме 300 ml олио, добавяме 1 яйце и пасираме. С много бавно и плавно движение изтегляме пасатора нагоре, за да получим по-гъста текстура.
Добавяме горчицата, настъргания пармезан, кората и сока от лимона.
Овкусяваме със сол и пипер. Можем да съхраняваме в хладилник до момента на поднасяне на салтата (не повече от 24 часа).
Пилешкото овкусяваме със сол и пипер и овалваме в панировка от брашно, яйце и галета. Пържим в олио на тиган, докато хване златиста коричка.
Нарязваме или накъсваме Айсберга и го овкусяваме с дресинга.
Добавяме пилешкото и пармезана.
По желание можем да добавим крутони или препечени филийки.