
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
олио
олио (150 ml за дресинга и 300 ml за пържене) | 450 ml ml | |
яйца
яйце (1 бр. за майонезата и 1 бр. за панировката) | 2 бр. бр. | |
горчица горчица | 1 с.л. с.л. | |
лимони
лимон (сокът и кората) | 1 | |
пармезан пармезан | 50 g g | |
пилешко филе пилешко филе | 200 g g | |
брашно брашно | 30 g g | |
галета галета | 50 g g | |
салата Айсберг
салата Айсберг (накъсана и почистена) | 300 g g | |
багети
багета (франзела или стар хляб за крутони или препечени филийки) | 1 бр. бр. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСалата „Цезар“ с хрупкаво пиле
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Приготвяме домашна майонеза, като наливаме 300 ml олио, добавяме 1 яйце и пасираме. С много бавно и плавно движение изтегляме пасатора нагоре, за да получим по-гъста текстура.
Добавяме горчицата, настъргания пармезан, кората и сока от лимона.
Овкусяваме със сол и пипер. Можем да съхраняваме в хладилник до момента на поднасяне на салтата (не повече от 24 часа).
Пилешкото овкусяваме със сол и пипер и овалваме в панировка от брашно, яйце и галета. Пържим в олио на тиган, докато хване златиста коричка.
Нарязваме или накъсваме Айсберга и го овкусяваме с дресинга.
Добавяме пилешкото и пармезана.
По желание можем да добавим крутони или препечени филийки.