Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
хамон серрано хамон серрано | 2 опаковки опаковка | |
пармезан
пармезан (Пармиджано Реджано) | 80 g g | |
микс зелени салати микс зелени салати | 300 g g | |
бейби моцарела бейби моцарела | 150 g g | |
бял хляб бял хляб | 3 филии филия | |
кедрови ядки кедрови ядки | 50 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | |
мед мед | 2 с.л. с.л. | |
горчица горчица | 1 с.л. с.л. | |
балсамов оцет балсамов оцет | 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСалата Хамон Серрано с крутони
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме зелената салата старателно и подсушаваме. Поставяме я в голяма купа.
Запичаме кедровите ядки в сух тиган на среден огън до златистокафяво. Разбъркваме редовно, за да покафенеят равномерно. Оставяме кедрови ядки настрана, когато са готови.
Нарязваме белия хляб на малки кубчета с големина около 1 cm. Загряваме 2 с.л. маслиново масло в тиган и запържваме кубчетата хляб, докато станат златистокафяви и хрупкави. Изваждаме крутоните и ги оставяме да изстинат.
В малка купа смесваме останалото маслиново масло с балсамовия оцет, горчицата и меда. Подправяме със сол и черен пипер.
Добавяме дресинга към салатата и разбъркваме добре, за да се разпредели равномерно.
Добавяме препечените кедрови ядки, крутоните и моцарелата.
Нарязваме Хамон Серрано на парчета и добавяме към салатата.
Накрая настъргваме пармезана, поръсваме върху салатата и сервираме.