Салата Хамон Серрано с крутони

Салата Хамон Серрано с крутони
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Измиваме зелената салата старателно и подсушаваме. Поставяме я в голяма купа.

    Запичаме кедровите ядки в сух тиган на среден огън до златистокафяво. Разбъркваме редовно, за да покафенеят равномерно. Оставяме кедрови ядки настрана, когато са готови.

    Нарязваме белия хляб на малки кубчета с големина около 1 cm. Загряваме 2 с.л. маслиново масло в тиган и запържваме кубчетата хляб, докато станат златистокафяви и хрупкави. Изваждаме крутоните и ги оставяме да изстинат.

    В малка купа смесваме останалото маслиново масло с балсамовия оцет, горчицата и меда. Подправяме със сол и черен пипер.

    Добавяме дресинга към салатата и разбъркваме добре, за да се разпредели равномерно.

    Добавяме препечените кедрови ядки, крутоните и моцарелата.

    Нарязваме Хамон Серрано на парчета и добавяме към салатата.

    Накрая настъргваме пармезана, поръсваме върху салатата и сервираме.