Верига от любими рецепти
Салата Хамон Серрано с крутони

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

хамон серрано хамон серрано2 опаковки опаковка
пармезан пармезан
(Пармиджано Реджано)
80 g g
микс зелени салати микс зелени салати300 g g
бейби моцарела бейби моцарела150 g g
бял хляб бял хляб3 филии филия
кедрови ядки кедрови ядки50 g g
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
мед мед2 с.л. с.л.
горчица горчица1 с.л. с.л.
балсамов оцет балсамов оцет2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Салата Хамон Серрано с крутони

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(19)

Начин на приготвяне

Измиваме зелената салата старателно и подсушаваме. Поставяме я в голяма купа.
Запичаме кедровите ядки в сух тиган на среден огън до златистокафяво. Разбъркваме редовно, за да покафенеят равномерно. Оставяме кедрови ядки настрана, когато са готови.
Нарязваме белия хляб на малки кубчета с големина около 1 cm. Загряваме 2 с.л. маслиново масло в тиган и запържваме кубчетата хляб, докато станат златистокафяви и хрупкави. Изваждаме крутоните и ги оставяме да изстинат.
В малка купа смесваме останалото маслиново масло с балсамовия оцет, горчицата и меда. Подправяме със сол и черен пипер.
Добавяме дресинга към салатата и разбъркваме добре, за да се разпредели равномерно.
Добавяме препечените кедрови ядки, крутоните и моцарелата.
Нарязваме Хамон Серрано на парчета и добавяме към салатата.
Накрая настъргваме пармезана, поръсваме върху салатата и сервираме.