Салата от брюкселско зеле, круша и бекон

Салата от брюкселско зеле, круша и бекон

ТрудностЛесна
Приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Почистваме брюкселското зеле. Разполовяваме го, отстраняваме кочана и го нарязваме на

    тънки ивици. В загрят тиган добавяме 1 с.л. маслиново масло и прибавяме нарязаното зеле.

    Готвим го за не повече от 2-3 min, за да омекне леко и да придобие свеж зелен цвят. 

    Нарязваме бекона на тънки ивици и го запичаме в тигана, докато стане хрупкав и златист. Крушата нарязваме на малки кубчета.

    В подходяща купа слагаме охладеното брюкселско зеле и го овкусяваме с дресинга.

    Прибавяме бекона, крушата и зърната нар. Разбъркваме леко и сервираме.