Начин на приготвяне
Обелваме лука, цвеклото, морковите и сладкия картоф.
Лукът нарязваме на полумесеци, морковите и земната ябълка – на шайби, а цвеклото и сладкия картоф – на кубчета. Скилидките чесън оставяме цели, необелени.
Овкусяваме зеленчуците с маслиново масло и сол. Изпичаме ги на 180° С, докато омекнат.
Измиваме добре киноата. Най-добре е да я накиснем от предната вечер.
Слагаме я в тенджера. Добавяме 200 ml студена вода. След като водата заври, намаляваме степента на котлона. Оставяме да къкри под капак, докато абсорбира течността.
Приготвяме дресинга и овкусяваме охладената киноа. Върху нея подреждаме зеленчуците,
овкусяваме ги с лъжица от дресинга, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.