Салата от киноа, козе сирене и печени кореноплодни зеленчуци

Салата от киноа, козе сирене и печени кореноплодни зеленчуци

ТрудностЛесна
Приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    Обелваме лука, цвеклото, морковите и сладкия картоф.

    Лукът нарязваме на полумесеци, морковите и земната ябълка – на шайби, а цвеклото и сладкия картоф – на кубчета. Скилидките чесън оставяме цели, необелени. 

    Овкусяваме зеленчуците с маслиново масло и сол. Изпичаме ги на 180° С, докато омекнат.

    Измиваме добре киноата. Най-добре е да я накиснем от предната вечер.

    Слагаме я в тенджера. Добавяме 200 ml студена вода. След като водата заври, намаляваме степента на котлона. Оставяме да къкри под капак, докато абсорбира течността.

    Приготвяме дресинга и овкусяваме охладената киноа. Върху нея подреждаме зеленчуците,

    овкусяваме ги с лъжица от дресинга, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.