Начин на приготвяне
1. Кипни зеленчуковия бульон, добави лещата и остави да къкри под капак 5 min. След това свали лещата от котлона и я остави покрита за 5 - 7 min, за да набъбне. Махни капака и остави да изстине малко.
2. Разбъркай 2 с.л. сок от лимон заедно с маслиновото масло, канелата, кимиона, солта и черния пипер. Смеси с топлата леща. Остави да изстине напълно и да престои 1 - 2 h.
3. За сервиране обели авокадото, махни костилката и нарежи на кубчета месестата част. Обели крушата, отстрани семките и я нарежи на кубчета. Смеси двата плода с останалия сок от лимон. Разбъркай със салатата и овкуси. Натроши отгоре сиренето Фета.
Съвет:
Към салатата подхожда дип от натурален йогурт и мента.