Салата от пресен карфиол и копър

шеф Манчев
шеф Манчев
Салата от пресен карфиол и копър
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне10 min

Начин на приготвяне

    Накъсваме карфиола на розички и го поставяме в купа. Правим марината от олио, оцет, сол и ситно нарязан копър. Заливаме карфиола и объркваме добре, като целта е да покрием обилно всички розички, за да поемат добре течността. 

    Оставяме салатата да престои 24 часа в хладилник и я поднасяме студена.

    Интересно: В миналото хората много рядко консумирали пресни зеленчуци. В тези случаи обикновено ги претривали със сол и силно ги подкиселявали с домашен оцет. Него най-често приготвяли от старо вино, което оставяли да вкисне. Правели го от плода на диви лози, който заливали с вода, оставяли да ферментира и след това прецеждали.