
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
карфиол карфиол | 1 kg kg | ||
копър копър | 1 връзка връзка | ||
олио олио | 450 ml ml | ||
винен оцет винен оцет | 150 ml ml | ||
сол сол |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСалата от пресен карфиол и копър
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Накъсваме карфиола на розички и го поставяме в купа. Правим марината от олио, оцет, сол и ситно нарязан копър. Заливаме карфиола и объркваме добре, като целта е да покрием обилно всички розички, за да поемат добре течността.
Оставяме салатата да престои 24 часа в хладилник и я поднасяме студена.
Интересно: В миналото хората много рядко консумирали пресни зеленчуци. В тези случаи обикновено ги претривали със сол и силно ги подкиселявали с домашен оцет. Него най-често приготвяли от старо вино, което оставяли да вкисне. Правели го от плода на диви лози, който заливали с вода, оставяли да ферментира и след това прецеждали.