
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
китайско зеле китайско зеле | 400 - 500 g g | |
ябълки
ябълка (кисели) | 2 | |
моркови морков | 3 | |
целина
целина (най-добре нежната вътрешна част на стъблата) | 60 g g | |
заквасена сметана заквасена сметана | 100 g g | |
соев сос соев сос | 2 с.л. с.л. | |
салатен микс от ядки салатен микс от ядки | 60 g g | |
салатен сос салатен сос | 75 ml ml | |
лимонов сок лимонов сок | 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСалата с китайско зеле
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели морковите и ги настържи на едро ренде. Измий целината, накълцай фино листата, а дръжките нарежи на фини шайби. Почисти китайското зеле, отстрани кочана. Нарежи листата напряко на фини ивици. Обели ябълките, отстрани семките и ги настържи на едро ренде. Смеси всичко.
2. Разбъркай салатения сос, соевия сос, заквасената сметана и сока от лимон, овкуси със солта и черния пипер. Прибави ги към салатата, разбъркай и я остави да почине за кратко, така че ароматите да се смесят.
3. Запечи леко ядките в тиган без мазнина. Овкуси още веднъж салатата с китайско зеле и я сервирай, поръсена с ядките.