Начин на приготвяне
Предварително мариноваме сиренето, като го нарязваме на кубчета и го поливаме с маслиновото масло, разбъркан с лютия пипер. Оставяме го да стои в хладилник за поне 24 ч.
Сваряваме ориза в подсолена вода до пълна готовност и го оставяме да изстине. В тиган кипваме оцета и добавяме меда. След като се разтвори, го отстраняваме от котлона и го оставяме да изстине. Смесваме подсладения оцет със соевия сос, сусамовото олиом и ситно нарязания босилек. С така получения дресинг овкусяваме зеленчуците, които предварително сме нарязали на тънки ивички, и разбъркваме добре.
Поднасяме салатата, като най-отдолу поставяме ориза, овкусен със сол, върху него слагаме от зеленчуците и завършваме с орехи и кубчета мариновано овче сирене.