Верига от любими рецепти
Салата с пълнозърнест ориз и мариновано сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

ориз ориз100 g g
китайско зеле китайско зеле200 g g
салата Айсберг салата Айсберг1
орехи орех50 - 70 g g
соев сос соев сос1 с.л. с.л.
червени чушки червена чушка1
зелени чушки зелена чушка1
босилек босилек3 - 4 листа лист
сусамово олио сусамово олио6 - 7 капки капка
овче сирене овче сирене150 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
мед мед1 с.л. с.л.
оцет оцет
(за предпочитане оризов)
50 ml ml
червен пипер червен пипер
(лют)
1 ч.л. ч.л.

Салата с пълнозърнест ориз и мариновано сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(0)

Начин на приготвяне

Предварително мариноваме сиренето, като го нарязваме на кубчета и го поливаме с маслиновото масло, разбъркан с лютия пипер. Оставяме го да стои в хладилник за поне 24 ч.

Сваряваме ориза в подсолена вода до пълна готовност и го оставяме да изстине. В тиган кипваме оцета и добавяме меда. След като се разтвори, го отстраняваме от котлона и го оставяме да изстине. Смесваме подсладения оцет със соевия сос, сусамовото олиом и ситно нарязания босилек. С така получения дресинг овкусяваме зеленчуците, които предварително сме нарязали на тънки ивички, и разбъркваме добре.

Поднасяме салатата, като най-отдолу поставяме ориза, овкусен със сол, върху него слагаме от зеленчуците и завършваме с орехи и кубчета мариновано овче сирене.

Виж още

Салати