
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ориз ориз | 100 g g | ||
китайско зеле китайско зеле | 200 g g | ||
салата Айсберг салата Айсберг | 1 | ||
орехи орех | 50 - 70 g g | ||
соев сос соев сос | 1 с.л. с.л. | ||
червени чушки червена чушка | 1 | ||
зелени чушки зелена чушка | 1 | ||
босилек босилек | 3 - 4 листа лист | ||
сусамово олио сусамово олио | 6 - 7 капки капка | ||
овче сирене овче сирене | 150 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | ||
мед мед | 1 с.л. с.л. | ||
оцет
оцет (за предпочитане оризов) | 50 ml ml | ||
червен пипер
червен пипер (лют) | 1 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСалата с пълнозърнест ориз и мариновано сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Предварително мариноваме сиренето, като го нарязваме на кубчета и го поливаме с маслиновото масло, разбъркан с лютия пипер. Оставяме го да стои в хладилник за поне 24 ч.
Сваряваме ориза в подсолена вода до пълна готовност и го оставяме да изстине. В тиган кипваме оцета и добавяме меда. След като се разтвори, го отстраняваме от котлона и го оставяме да изстине. Смесваме подсладения оцет със соевия сос, сусамовото олиом и ситно нарязания босилек. С така получения дресинг овкусяваме зеленчуците, които предварително сме нарязали на тънки ивички, и разбъркваме добре.
Поднасяме салатата, като най-отдолу поставяме ориза, овкусен със сол, върху него слагаме от зеленчуците и завършваме с орехи и кубчета мариновано овче сирене.