Верига от любими рецепти
Салата „Уолдорф“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

зелена салата зелена салата100 g g
целина целина300 g g
ябълки ябълка
(червени)
2
йогурт йогурт
(натурален )
100 g g
майонеза майонеза100 g g
лимонов сок лимонов сок1 ч.л. ч.л.
кафява захар кафява захар1 ч.л. ч.л.
орехи орех50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Салата „Уолдорф“

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Разбъркай майонезата и йогурта. Подправи ги със сока от лимон, солта, черния пипер и захарта до получаване на пикантен вкус.

2. Обели целината, рендосай я на тънки ивици и я смеси веднага с дресинга. Измий ябълките, нарежи ги на четвъртинки, отстрани им семките и ги рендосай на тънки ивици. Добави ги и разбъркай с движения отдолу нагоре. Остави салатата да почива покрита най-малко за един час в хладилника, за да се смесят ароматите.

3. Запечи ореховите ядки в тиган без мазнина. Остави ги да изстинат в чиния и след това ги начукай на едро. Почисти зелената салата, раздели листата, измий ги и ги подсуши в центруфуга. После постели с тях купата за салата.

4. Овкуси салата „Уолдорф“, изсипи я върху листата от зелена салата и я поръси с ореховите ядки.