Салата „Уолдорф“

Салата „Уолдорф“
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    1. Разбъркай майонезата и йогурта. Подправи ги със сока от лимон, солта, черния пипер и захарта до получаване на пикантен вкус.

    2. Обели целината, рендосай я на тънки ивици и я смеси веднага с дресинга. Измий ябълките, нарежи ги на четвъртинки, отстрани им семките и ги рендосай на тънки ивици. Добави ги и разбъркай с движения отдолу нагоре. Остави салатата да почива покрита най-малко за един час в хладилника, за да се смесят ароматите.

    3. Запечи ореховите ядки в тиган без мазнина. Остави ги да изстинат в чиния и след това ги начукай на едро. Почисти зелената салата, раздели листата, измий ги и ги подсуши в центруфуга. После постели с тях купата за салата.

    4. Овкуси салата „Уолдорф“, изсипи я върху листата от зелена салата и я поръси с ореховите ядки.