Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно червеното зеле, савойското зеле и бялото зеле и ги слагаме в три купи. Овкусяваме всяко със сол и захар, добавяме по 2 с. л. оцет и смесваме добре.
Разбъркваме киселото мляко, майонезата, 1 ч. л. настъргана лимонова кора и 2 с. л. лимонов сок до гладък сос и добавяме към савойското зеле. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме да престои в хладилника за приблизително един час.
Подправяме червеното и бялото зеле със ситно нарязан шалот, оцет, сол, черен пипер, захар и слънчогледово олио и оставяме да престоят един час в хладилника.
Нарязваме на ситно краставицата, добавяме щипка захар, сол и 2 с. л. оцет и оставяме да се маринова за един час.
Измиваме ябълката, отстраняваме семките и нарязваме на тънки филийки. Нарязваме радичиото на фини лентички. Нарязваме гроздето и наситняваме фъстъците.
Разпределяме в купа, гарнираме с ябълка, грозде и фъстъци и поръсваме с малко черен пипер.