Верига от любими рецепти
Савойско зеле със свинско филе

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

свинско филе свинско филе400 g g
савойско зеле савойско зеле1 глави глава
лук лук1 глави глава
балсамов оцет балсамов оцет2 с.л. с.л.
олио олио3 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон150 ml ml
портокали портокал
(сока от него)
1
соев сос соев сос2 с.л. с.л.
ядки ядки
(кашу)
30 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Савойско зеле със свинско филе

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Почисти савойското зеле, отстрани кочана и нарежи листата напречно на ивици с ширина около 1 cm. Обели и накълцай лука.

2. Измий и подсуши филето и го нарежи на шайби с дебелина около 1/2 cm. Напръскай го с оцет. Загрей 2 ч.л. олио в тиган с незалепващо покритие и пържи филето по 1 - 2 min от всяка страна, като го овкусяваш със солта и черния пипер.

3. Извади филето от тигана и загрей останалото в него олио. Запържи ивиците зеле и лука за около 3 min. Загаси с бульона, сока от портокал и сока от пърженето на филето. Подправи със соев сос и черен пипер. Покрий и остави да се задушава 5 min.

4. Върни филето, готви още 3 min и овкуси. Накълцай ядките от кашу и поръси ястието с тях.

По желание ястието може да се сервира гарнирано с ориз (приготви за 4 порции 150 g ориз според указанията върху опаковката).