
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско филе свинско филе | 400 g g | ||
савойско зеле савойско зеле | 1 глави глава | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
балсамов оцет балсамов оцет | 2 с.л. с.л. | ||
олио олио | 3 ч.л. ч.л. | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 150 ml ml | ||
портокали
портокал (сока от него) | 1 | ||
соев сос соев сос | 2 с.л. с.л. | ||
ядки
ядки (кашу) | 30 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСавойско зеле със свинско филе
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти савойското зеле, отстрани кочана и нарежи листата напречно на ивици с ширина около 1 cm. Обели и накълцай лука.
2. Измий и подсуши филето и го нарежи на шайби с дебелина около 1/2 cm. Напръскай го с оцет. Загрей 2 ч.л. олио в тиган с незалепващо покритие и пържи филето по 1 - 2 min от всяка страна, като го овкусяваш със солта и черния пипер.
3. Извади филето от тигана и загрей останалото в него олио. Запържи ивиците зеле и лука за около 3 min. Загаси с бульона, сока от портокал и сока от пърженето на филето. Подправи със соев сос и черен пипер. Покрий и остави да се задушава 5 min.
4. Върни филето, готви още 3 min и овкуси. Накълцай ядките от кашу и поръси ястието с тях.
По желание ястието може да се сервира гарнирано с ориз (приготви за 4 порции 150 g ориз според указанията върху опаковката).