
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
яйца
яйце (размер L) | 2 | ||
сладкарска сметана
сладкарска сметана (30% масленост) | 200 ml ml | ||
захар захар | 80 g g | ||
боровинки боровинка | 50 g g | ||
мента мента | 2 - 3 листа лист | ||
ванилия ванилия | 1 щипки щипка | ||
лимонов сок лимонов сок | 4 - 5 капки капка |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСемифредо с боровинки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Поставяме боровинките в малка касерола. Прибавяме 1 с.л. захар, 1 с.л. вода, няколко капки лимонов сок и листата мента. Загряваме и готвим на умерен огън, докато омекнат боровинките. Отместваме ги настрана и оставяме да се охладят.
Смесваме яйцата и захарта в огнеупорна купа. Поставяме я на водна баня, като внимаваме да не се докосва до водата. Разбъркваме непрекъснато, докато яйцата се
затоплят. Трябва да достигнат температура около 70° С.
Отместваме купата от котлона и с миксер разбиваме до гъст пухкав крем.
Разбиваме сметаната до получаване на твърди връхчета. Внимателно я прибавяме към яйчения крем и разбъркваме.
Застиламе правоъгълна форма с хартия за печене или кухненско фолио. Изсипваме сместа вътре. Накрая разпределяме боровинковото сладко. Тъй като е по-тежко ще потъне на дъното на сместа, но ще оформи красиви сини нишки в семифредото.
Охлаждаме семифредото за 8 h във фризера.
Преди поднасяне отстраняваме фолиото и нарязваме на филийки. Гарнираме със свежи боровинки и листа мента.