Верига от любими рецепти
Сирене Халуми с бекон и гръцки дресинг

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

сирене Халуми сирене Халуми450 g g
бекон бекон8 резена резен
салати салата
(сърцевината)
2 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
боб боб1 консерви консерва
магданоз магданоз
(накълцан)
2 стръка стрък

За дресинга

сирене Фета сирене Фета100 g g
лимони лимон0,5 бр. бр.
йогурт йогурт200 g g
захар захар2 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Сирене Халуми с бекон и гръцки дресинг

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(14)

Начин на приготвяне

Отцеждаме сиренето Халуми, нарязваме го на 8 равни парчета и покриваме всяко с по 1 резен бекон.

Почистваме марулята, измиваме, отцеждаме и я разрязваме на две по дължина.

Отцеждаме боба, изплакваме със студена вода и смесваме в купа с кората на ½ био лимон, сол, черен пипер, 2 супени лъжици маслиново масло и нарязания магданоз.

Смесваме всички съставки за дресинга до получаването на гладка смес.