Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
сирене Халуми сирене Халуми | 450 g g | |
бекон бекон | 8 резена резен | |
салати
салата (сърцевината) | 2 бр. бр. | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
боб боб | 1 консерви консерва | |
магданоз
магданоз (накълцан) | 2 стръка стрък |
За дресинга
сирене Фета сирене Фета | 100 g g | |
лимони лимон | 0,5 бр. бр. | |
йогурт йогурт | 200 g g | |
захар захар | 2 с.л. с.л. | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСирене Халуми с бекон и гръцки дресинг
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отцеждаме сиренето Халуми, нарязваме го на 8 равни парчета и покриваме всяко с по 1 резен бекон.
Почистваме марулята, измиваме, отцеждаме и я разрязваме на две по дължина.
Отцеждаме боба, изплакваме със студена вода и смесваме в купа с кората на ½ био лимон, сол, черен пипер, 2 супени лъжици маслиново масло и нарязания магданоз.
Смесваме всички съставки за дресинга до получаването на гладка смес.