Начин на приготвяне
В средата на купчинката пресято брашно оформяме кладенче, където изсипваме маята, предварително разтворена в малко хладка вода. Добавяме солта, захарта, яйцето и олиото и започваме да бъркаме.
Постепенно доливаме водата и замесваме, като целта е да получим гладко и стегнато тесто, затова при нужда можем да добавим още 100 g брашно. Когато тестото е готово, го оставяме да втасва в намазнен съд, покрит с памучна кърпа, и изчакваме, докато удвои обема си. След като тестото втаса, го премесваме и разточваме на блат с дебелина 2 cm. Започваме да навиваме блата на руло, като преди всяко завиване, намазваме тестото с разтопеното масло. Полученото накрая руло нарязваме на парчета с дължина 4 - 5 cm, които подреждаме едно до друго в тава за печене, намазана с масло. Отгоре също намазваме с разтопено масло и оставяме да втаса още малко, след което поръсваме със сусама (маковото семе), намазваме с разбития жълтък и печем около 25 - 30 min в предварително загрята на 180°С фурна.
Сиренето нарязваме на 4 еднакви плочки. Намазваме 4 листа алуминиево фолио по средата с масло, отгоре нареждаме шайбички домат, върху които поставяме сиренето, отгоре стръкче лук, отново домат, масло, нарязан чесън, поръсваме с чубрица и червен пипер и сгъваме фолиото като плик, така че при готвенето да не изтича нищо. Сиренето печем на грил или във фурна за 20 min при температура 200°С.
Как да сервираме:
Преди сервиране разкъсваме фолиото и поднасяме върху дървена дъска, заедно с купичка чубрица, стрък пресен лук и парче топла погача.