
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСкариди с доматена салца и пармезан
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Задушаваме лука и настъргания морков, добавяме сол, черен и червен пипер, доматено пюре и обелените настъргани домати. Готвим на бавен огън за около 20 min. Накрая добавяме захарта.
Почистваме скаридите и ги запечатваме с масло. Добавяме маслините, босилека, накълцания чесън и готовата доматена салца. Оставяме на бавен огън за 3-4 min да редуцира.
В съд за печене изсипваме сместа със скаридите, а отгоре добавяме настърган пармезан. Запичаме за 5 min на 200° С.
Поднасяме със ситно нарязан босилек и пресен чесън.
Освен морските дарове, лятото е сезонът и на свежите подправки. Босилекът и риганът например са идеални за тази рецепта в комбинация с домати. Скаридите пък са страхотен начин да вкараме в менюто нещо разнообразно и изключително бързо за приготвяне през лятото. Ако не ни се прави „цяло“ ястие, можем просто да ги приготвим на тиган с масло и чесън – по три минути на страна и са готови!