Верига от любими рецепти
Сладка украса за маса

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лимони лимон1
краве масло краве масло120 g g
захар захар120 g g
сол сол1 щипки щипка
яйца яйца1
брашно брашно200 g g
нишесте нишесте100 g g
бакпулвер бакпулвер1 ч.л. ч.л.
брашно брашно
(за обработка)
пудра захар пудра захар150 g g
червена сладкарска боя червена сладкарска боя
перли за украса перли за украса
(или захарни сърчица)
хартия за печене хартия за печене
пликове за замразяване пликове за замразяване

Сладка украса за маса

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(11)

Начин на приготвяне

Измий лимона с гореща вода, настържи фино кората и го изстискай. Нарежи маслото на кубчета и го разбъркай със захарта, кората от лимон, солта и яйцето до получаване на крем.

Смеси брашното, нишестето и бакпулвера, добави ги към крема с ок. 3 с.л. сок от лимон и меси, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Оформи го на топка и го остави на хладно за най-малко 1 h.

Разточи тестото на порции върху малко брашно на кора с дебелина 3 mm, изрежи от нея сърца (3, 5 и 7 cm) и ги постави върху покрити с хартия за печене тави. Върху по-големите сърца можеш по желание да щамповаш с печати за сладки имената на гостите (и да ги използваш като табелки). Върху средните сърца щамповай малки послания („любов“, „щастие“, „вярност“, „радост“ и т.н.).

Печи бисквитите ок. 14 min в предварително загрята на 180° C фурна до получаването на светъл цвят. Остави ги да изстинат.

Пресей пудрата захар и я смеси с останалия сок от лимон. Бъркай до получаването гъста глазура. По желание можеш да оцветиш половината от глазурата с боята за сладки. Напълни с двата цвята глазура пликове за замразяване, затвори ги добре и отрежи малко ъгълче. Шприцовай върху бисквитите декорация, украси със захарните сърчица или перли и ги остави да изсъхнат.

Съвет:
Бисквитите могат да бъдат опечени и декорирани няколко дни предварително. В този случай ги нареди една до друга в плоски, добре затварящи се кутии, за да не се повреди глазурата.