Верига от любими рецепти
Сладолед от сливи и орехи с мед

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

сушени сливи сушени сливи250 g g
ябълков сок ябълков сок75 ml ml
мед мед75 g g
готварска сметана готварска сметана200 g g
жълтъци жълтък2
захар захар30 g g
орехи орех50 g g

Сладолед от сливи и орехи с мед

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(5)

Начин на приготвяне

Измий сливите, махни им костилките и ги нарежи на резени. Кипни ги с ябълковия сок и 25 g мед и вари на слаб огън ок. 10 min, докато напълно омекнат. Остави ги да изстинат. Запечи орехите леко в тиган без мазнина, остави ги да изстинат и ги натроши на едро.

Кипни сметаната. Разбий на крем жълтъка, останалия мед и захарта. Наливай бавно горещата сметана при непрекъснато бъркане. Постави купата над гореща водна баня и разбивай ок. 7 min, докато сместа започне леко да се сгъстява. Снеми от водната баня и остави да изстине малко, като разбъркваш от време на време.

Добави орехите и бъркай с движения отдолу нагоре. Готовата смес замрази в правоъгълен съд във фризера за 1 h. След това разбъркай още веднъж, разпредели отгоре компота от сини сливи и с движения с вилица оформи мраморни шарки. Отново постави сладоледа във фризера за най-малко 6 - 8 h или за цяла нощ, за да замръзне напълно.

Сервирай, като обърнеш сладоледа от формата и го нарежеш на парчета.

Купи в Lidl

Захира ЗахарЗахира Захар
Захира Захар
09.06 - 11.06
ПО-ЕВТИНО
2,69
2,25*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.