Сладолед с кафе и нектарина

Сладолед с кафе и нектарина
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Счукай на едро зърната кафе в гаванка. Кипни прясното мляко и сметаната, добави кафето, покрий съда и остави сместа да се запари за 15 - 20 min. Пресипи я през цедка и отново я загрей.

    Разбий жълтъка и захарта на крем. Изсипи бавно сметаната с кафето в крема, като непрекъснато бъркаш. Постави купата над гореща водна баня и разбивай ок. 7 min, докато сместа започне леко да се сгъстява. Свали купата от водната баня и я остави да изстине малко, като я разбъркваш от време на време.

    Измий нектарината, отстрани костилката и нарежи месестата част на ситни кубчета. Прибави ги към крема и разбъркай с движения отдолу нагоре. Замрази в плитка купа най-малко за 4 h във фризира, като разбъркваш от време на време с вилица, за да се разтрошат кристалите. Сервирай на топки.

    Съвет:

    Ако имаш машина за сладолед, можеш да използваш нея вместо фризера, като спазваш инструкциите за употреба на уреда.