Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кафе на зърна кафе на зърна | 25 g g | |
прясно мляко прясно мляко | 100 ml ml | |
готварска сметана готварска сметана | 200 g g | |
жълтъци жълтък | 2 | |
захар захар | 100 g g | |
нектарини
нектарина (зряла (ок. 150 g)) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСладолед с кафе и нектарина
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Счукай на едро зърната кафе в гаванка. Кипни прясното мляко и сметаната, добави кафето, покрий съда и остави сместа да се запари за 15 - 20 min. Пресипи я през цедка и отново я загрей.
Разбий жълтъка и захарта на крем. Изсипи бавно сметаната с кафето в крема, като непрекъснато бъркаш. Постави купата над гореща водна баня и разбивай ок. 7 min, докато сместа започне леко да се сгъстява. Свали купата от водната баня и я остави да изстине малко, като я разбъркваш от време на време.
Измий нектарината, отстрани костилката и нарежи месестата част на ситни кубчета. Прибави ги към крема и разбъркай с движения отдолу нагоре. Замрази в плитка купа най-малко за 4 h във фризира, като разбъркваш от време на време с вилица, за да се разтрошат кристалите. Сервирай на топки.
Съвет:
Ако имаш машина за сладолед, можеш да използваш нея вместо фризера, като спазваш инструкциите за употреба на уреда.