
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
брашно брашно | 250 g g | |
бакпулвер бакпулвер | 2 ч.л. ч.л. | |
сол сол | 1 щипки щипка | |
краве масло
краве масло (разтопено) | 30 g g | |
брашно
брашно (за обработка) | ||
олио олио | 1 l l | |
пудра захар
пудра захар (за поръсване или течен мед за поливане) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСопапила (фритирани тестени хапки)
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Смеси брашното, бакпулвера и солта. Добави топеното масло на късчета и омеси с ок. 150 ml студена вода гладко тесто. Меси тестото енергично 2 - 3 min, а после го покрий и го остави 15 min на стайна температура да почине.
2. Раздели тестото на две порции върху малко брашно и разточи кори с дебелина 5 mm. Нарежи корите на квадрати (ок. 5 x 5 cm) или триъгълници.
3. Загрей олиото в тенджера, докато по дръжката на поставена в него дървена лъжица започнат да се изкачват мехурчета.
4. Фритирай в олиото хапките тесто на порции за ок. 2 min, докато станат златистокафяви и увеличат размера си, при това 1 - 2 пъти ги обърни.
3. Остави хапките върху кухненска хартия да попие мазнината. Наръси ги с пудрата захар или по желание ги полей с мед. Сервирай ги пресни.