
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
аншоа аншоа | 30 g g | ||
каперси каперси | 30 g g | ||
черни маслини
черни маслини (нарязани) | 3 с.л. с.л. | ||
люти чушки люта чушка | 1 с.л. с.л. | ||
спагети спагети | 500 g g | ||
доматен сос доматен сос | 350 g g | ||
сирене
сирене (Пекорино, на люспи) | 40 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 3 с.л. с.л. | ||
риган риган | 1 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСпагети а ла Путанеска
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме лука и чесъна и ги запържваме в маслиново масло до прозрачност.
Добавяме соса за паста, ситно нарязаната аншоа, каперсите и черните маслини, нарязани на филийки. Подправяме със сол и нарязаните люти чушки.
Междувременно сваряваме спагетите, отцеждаме и смесваме със соса. Поръсваме със сирене Пекорино на люспи и риган и сервираме.