Спагети Карбонара с Горгонзола и чипс от прошуто

Спагети Карбонара с Горгонзола и чипс от прошуто

ТрудностЛесна
Приготвяне60 min

Начин на приготвяне

  1. Започваме с разстилането на хамона или прошутото върху хартия за печене в тава и сушенето във фурна на 110 - 130° C. Печем, докато стане на сух хрупкав чипс. Оставяме да изстине и го натрошаваме с ръце на едро.
  2. Сваряваме спагетите и ги отцеждаме.
  3. В голям съд смесваме сметаната, горгонзолата и пармезана и готвим до разтапянето на всички сирена.
  4. Прибавяме спагетите и разбъркваме добре.
  5. Добавяме ситно нарязания босилек и натрошения хамон или прошуто.
  6. Сваляме от огъня, слагаме двата жълтъка и бъркаме динамично (жълтъците ще се сготвят от температурата на горещия съд и на пастата.)
  7. Овкусяваме със сол и бял пипер и поднасяме с няколко капки маслиново масло отгоре.