Начин на приготвяне
- Започваме с разстилането на хамона или прошутото върху хартия за печене в тава и сушенето във фурна на 110 - 130° C. Печем, докато стане на сух хрупкав чипс. Оставяме да изстине и го натрошаваме с ръце на едро.
- Сваряваме спагетите и ги отцеждаме.
- В голям съд смесваме сметаната, горгонзолата и пармезана и готвим до разтапянето на всички сирена.
- Прибавяме спагетите и разбъркваме добре.
- Добавяме ситно нарязания босилек и натрошения хамон или прошуто.
- Сваляме от огъня, слагаме двата жълтъка и бъркаме динамично (жълтъците ще се сготвят от температурата на горещия съд и на пастата.)
- Овкусяваме със сол и бял пипер и поднасяме с няколко капки маслиново масло отгоре.