
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешки крила пилешки крила | 700 g g | ||
галета галета | 100 g g | ||
олио олио | 400 ml ml | ||
мед мед | 50 g g | ||
кетчуп кетчуп | 50 g g | ||
барбекю сос
барбекю сос (или лют чили сос) | 50 g g | ||
табаско табаско | 5 капки капка | ||
люти чушки
люта чушка (по желание) | 2 | ||
лют червен пипер лют червен пипер | 1 ч.л. ч.л. | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 200 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСтики бъфало крилца
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме крилцата, като отстраняваме най-тънката крайна част. Овкусяваме ги със сол, черен пипер и 1 с.л. барбекю сос, след което ги овалваме в галетата и ги пържим във фритюрник или в дълбока тенджера, в която предварително силно сме сгорещили олиото.
През това време в отделна тенджера загряваме добре кетчупа и барбекю соса (или чили соса), след което, ако желаем крилцата да бъдат пикантни, добавяме табаското и лютите чушлета, нарязани на ситно. Подправяме със сол, черен и червен пипер и оставяме да се редуцира. Накрая добавяме меда и след като сместа се сгъсти и стане лепкава, слагаме в нея изпържените крилца и разбъркваме добре.
Как да сервираме:
Сервираме крилцата топли в общо блюдо на средата на масата и слагаме отстрани отделни купички със заквасена сметана за топене.