Верига от любими рецепти
Стики бъфало крилца

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешки крила пилешки крила700 g g
галета галета100 g g
олио олио400 ml ml
мед мед50 g g
кетчуп кетчуп50 g g
барбекю сос барбекю сос
(или лют чили сос)
50 g g
табаско табаско5 капки капка
люти чушки люта чушка
(по желание)
2
лют червен пипер лют червен пипер1 ч.л. ч.л.
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Стики бъфало крилца

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(3)

Начин на приготвяне

Почистваме крилцата, като отстраняваме най-тънката крайна част. Овкусяваме ги със сол, черен пипер и 1 с.л. барбекю сос, след което ги овалваме в галетата и ги пържим във фритюрник или в дълбока тенджера, в която предварително силно сме сгорещили олиото.

През това време в отделна тенджера загряваме добре кетчупа и барбекю соса (или чили соса), след което, ако желаем крилцата да бъдат пикантни, добавяме табаското и лютите чушлета, нарязани на ситно. Подправяме със сол, черен и червен пипер и оставяме да се редуцира. Накрая добавяме меда и след като сместа се сгъсти и стане лепкава, слагаме в нея изпържените крилца и разбъркваме добре.

Как да сервираме:
Сервираме крилцата топли в общо блюдо на средата на масата и слагаме отстрани отделни купички със заквасена сметана за топене.