Стики бъфало крилца

шеф Шишков
шеф Шишков
Стики бъфало крилца
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Почистваме крилцата, като отстраняваме най-тънката крайна част. Овкусяваме ги със сол, черен пипер и 1 с.л. барбекю сос, след което ги овалваме в галетата и ги пържим във фритюрник или в дълбока тенджера, в която предварително силно сме сгорещили олиото.

    През това време в отделна тенджера загряваме добре кетчупа и барбекю соса (или чили соса), след което, ако желаем крилцата да бъдат пикантни, добавяме табаското и лютите чушлета, нарязани на ситно. Подправяме със сол, черен и червен пипер и оставяме да се редуцира. Накрая добавяме меда и след като сместа се сгъсти и стане лепкава, слагаме в нея изпържените крилца и разбъркваме добре.

    Как да сервираме:

    Сервираме крилцата топли в общо блюдо на средата на масата и слагаме отстрани отделни купички със заквасена сметана за топене.