Студена плодова супа с ванилови ньоки

Студена плодова супа с ванилови ньоки
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    Измий вишните и отстрани костилките. Измий ревена, обели го и го нарежи на тънки шайби. Измий касиса и отстрани чепките. Измий ягодите и в зависимост от големината им ги раздели на четвъртинки или на осминки.

    Кипни виното със 100 g пудра захар. Прибави черешите и ревена и вари 3 - 4 min. След това прибави е касиса и вари още 1 - 2 min. Разбъркай нишестето с малко студена вода и сгъсти леко с него плодовата супа. Добави ягодите и остави супата да изстине, като я държиш на хладно място.

    Отстрани семките от динята и издълбай топки. Добави в студената плодова супа малините и топките диня и при нужда подслади с още малко пудра захар.

    Смеси прясното зърнесто сирене, заквасената сметана, меда и сърцевината на ваниловата пръчка и ги разбъркай хубаво. Взимай с две чаени лъжици от сместа малки ньоки и ги пускай на повърхността на супата. По желание украси с цветчета.