
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
вишни вишни | ||
ревен ревен | ||
червен касис червен касис | ||
ягоди ягода | ||
вино розе вино розе | ||
пудра захар пудра захар | ||
нишесте нишесте | ||
малини малина | ||
дини диня | ||
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене | ||
заквасена сметана заквасена сметана | ||
мед мед | ||
ванилия ванилия | пръчки пръчка | |
ядливи цветчета за декориране
ядливи цветчета за декориране (по желание) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСтудена плодова супа с ванилови ньоки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измий вишните и отстрани костилките. Измий ревена, обели го и го нарежи на тънки шайби. Измий касиса и отстрани чепките. Измий ягодите и в зависимост от големината им ги раздели на четвъртинки или на осминки.
Кипни виното със 100 g пудра захар. Прибави черешите и ревена и вари 3 - 4 min. След това прибави е касиса и вари още 1 - 2 min. Разбъркай нишестето с малко студена вода и сгъсти леко с него плодовата супа. Добави ягодите и остави супата да изстине, като я държиш на хладно място.
Отстрани семките от динята и издълбай топки. Добави в студената плодова супа малините и топките диня и при нужда подслади с още малко пудра захар.
Смеси прясното зърнесто сирене, заквасената сметана, меда и сърцевината на ваниловата пръчка и ги разбъркай хубаво. Взимай с две чаени лъжици от сместа малки ньоки и ги пускай на повърхността на супата. По желание украси с цветчета.