Верига от любими рецепти
Студена плодова супа с ванилови ньоки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

вишни вишни
ревен ревен
червен касис червен касис
ягоди ягода
вино розе вино розе
пудра захар пудра захар
нишесте нишесте
малини малина
дини диня
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене
заквасена сметана заквасена сметана
мед мед
ванилия ванилия пръчки пръчка
ядливи цветчета за декориране ядливи цветчета за декориране
(по желание)

Студена плодова супа с ванилови ньоки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(2)

Начин на приготвяне

Измий вишните и отстрани костилките. Измий ревена, обели го и го нарежи на тънки шайби. Измий касиса и отстрани чепките. Измий ягодите и в зависимост от големината им ги раздели на четвъртинки или на осминки.

Кипни виното със 100 g пудра захар. Прибави черешите и ревена и вари 3 - 4 min. След това прибави е касиса и вари още 1 - 2 min. Разбъркай нишестето с малко студена вода и сгъсти леко с него плодовата супа. Добави ягодите и остави супата да изстине, като я държиш на хладно място.

Отстрани семките от динята и издълбай топки. Добави в студената плодова супа малините и топките диня и при нужда подслади с още малко пудра захар.

Смеси прясното зърнесто сирене, заквасената сметана, меда и сърцевината на ваниловата пръчка и ги разбъркай хубаво. Взимай с две чаени лъжици от сместа малки ньоки и ги пускай на повърхността на супата. По желание украси с цветчета.